Πολιτικη & Οικονομια

Κούλογλου: Γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας από τις υπηρεσίες του ευρωκοινοβουλίου

Τι είπε για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέλιος Κούλογλου
© George Vitsaras/SOOC

Υπόθεση Αλέξη Γεωργούλη - Στέλιος Κούλογλου: «Γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας από τις υπηρεσίες του ευρωκοινοβουλίου»

Για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κούλογλου είπε αρχικά στον ΣΚΑΪ πως ο ΣΥΡΙΖΑ «χειρίστηκε άψογα την υπόθεση» μόλις έγινε γνωστή, ενώ αποκάλυψε πως γνώριζε το όνομα της καταγγέλλουσας από το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Το όνομα της καταγγέλλουσας εγώ το γνώριζα από τις υπηρεσίες του ευρωκοινοβουλίου» είπε και μετά από ερώτηση για το πώς το έμαθε είπε «έχω άκρες». «Κάνατε ρεπορτάζ;» ρωτήθηκε ξανά και απάντησε «βεβαίως».

«Δεν έγινε καμία διαρροή από εμένα, το γνώριζα από το μεσημέρι της Δευτέρας, η ιστοσελίδα που έχω ιδρύσει δεν έγραψε κάτι» πρόσθεσε. Ο ίδιος είπε πως θεωρεί ότι το όνομα της καταγγέλλουσας βγήκε από «φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης».

Σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο Ευρωκοινοβούλιο γύρω από το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη είπε πως δεν ασχολήθηκε καθόλου και πως «ο Παπαδημούλης σωστά τον κάλεσε το 2022». «Δεν έχουμε ντετέκτιβ. Καλείς τον τύπο για τον οποίο υπάρχουν οι φήμες και τον ρωτάς ‘έχουμε τίποτα;’. Σου λέει όχι, πας και στις υπηρεσίες του κοινοβουλίου και σου λένε δεν υπάρχει κάτι, τι άλλο να κάνεις;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs2ccnh06igp)

Παράλληλα, σημείωσε ότι «για τον Γεωργούλη που ήταν επί 20 χρόνια ηθοποιός δεν υπήρχε τίποτα. Τον ρωτάς και σου απαντά δεν τρέχει τίποτα. Ρωτάς και τις υπηρεσίες και δεν σου λένε κάτι. Δεν έχουμε ντετέκτιβ. Καλείς τον τύπο για τον οποίο υπάρχουν οι φήμες και τον ρωτάς "έχουμε τίποτα;". Το ψάχνεις σημαίνει τον ρωτάς, πας στις υπηρεσίες ρωτάς. Αν έχεις όχι και από τους δύο τι άλλο να κάνεις;»

Ερωτηθείς για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου είπε ότι «αν ισχύουν μου προκαλούν απέχθεια και πολύ μεγάλη εντύπωση».

«Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Γεωργούλη ούτε είχαμε στενή επαφή, η συμπεριφορά του ήταν φυσιολογική, δεν είχαμε ακούσει το παραμικρό επεισόδιο αλλά τα δύο τελευταία χρόνια ήμασταν στις πατρίδες μας καθώς ίσχυε lockdown», πρόσθεσε ο Στέλιος Κούλογλου.

Υπενθυμίζεται ότι η διαρροή του ονόματος της καταγγέλουσας έχει δημιουργήσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Σε συνέντευξή του ο Άδωνις Γεωργιάδης κατονόμασε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ως τον άνθρωπο που αποκάλυψε το όνομα της γυναίκας που κατήγγειλε για τον βιασμό και κακοποίησή της τον Αλέξη Γεωργούλη.

Ο υπουργός ανάπτυξης ισχυρίστηκε ότι, «το όνομα του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας στο διαδίκτυο και το tweet της έχει ανακαλυφθεί, αν και το διέγραψε, είναι Αρετή Αθανασίου». «Αυτή έγραψε πρώτη το όνομα και είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Action 24.

Παράλληλα, κατά του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε και ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής, κατηγορώντας το κόμμα για την αποκάλυψη του ονόματος της γυναίκας που κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση τον Αλέξη Γεωργούλη.

«Ο κ. Γεωργούλης όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να υποτιμήσουν το γεγονός ως μία δήθεν παρενόχληση, ενώ είναι μία καταγγελία για βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Αυτοί είναι οι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σχολίασε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ενώ έκανε λόγο για μικροκομματική διαχείριση του θέματος εκ μέρους της Κουμουνδούρου. «Επέδειξαν ιδιαίτερα φιλέρευνο πνεύμα στο να αποκαλύψουν το όνομα του θύματος, αλλά 2,5 χρόνια δεν ήξεραν τίποτα, και τους ήρθε η επιφοίτηση όταν έφτασε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο», σημείωσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ