Πολιτικη & Οικονομια

Δεκτή η παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερρίκου

Σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρειος Πάγος
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Χρήστος Τζανερρίκος: Η παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου - Το Προεδρικό Διάταγμα

Δεκτή έγινε η παραίτηση που υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερρίκος.

Το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο έγινε δεκτή η παραίτηση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ο Χρήστος Τζανερρίκος ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο είναι αρμόδιο για τον έλεγχο νομιμότητας των κομμάτων που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές.

Τι αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα αποδοχής της παραίτησης

«Με προεδρικό διάταγμα της 20ης Απριλίου 2023, που εκδόθηκε στην Αθήνα με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 70 και 71 παρ. 4 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ν. 4938/2022, Α’ 109), γίνεται δεκτή η από 10.04.2023 αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερρίκου του Κοσμά.

Ο ανωτέρω διατηρεί τιμητικά τον τίτλο της θέσης που κατέχει. (Αρ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 3417514911/20.04.2023).

Ο Υπουργός

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ»

Τι οδήγησε στην παραίτηση του Χρήστου Τζανερρίκου

Στις 10 Απριλίου 2023 παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου, Χρήστος Τζανερρίκος, μετά τις επικρίσεις που προκλήθηκαν για τη δημόσια δήλωσή του με την οποία ασκούσε σκληρή κριτική σε διάταξη της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη.

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου που επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές όλων των κομμάτων, και του κόμματος «Έλληνες» που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, προχώρησε σε παραίτηση μετά τις αντιδράσεις, καθώς δημόσια πήρε θέση για τη ρύθμιση της κυβέρνησης, ενώ ο ίδιος επρόκειτο να κρίνει και να ψηφίσει επ' αυτής. Ειδικότερα, ο Χρήστος Τζανερρίκος χαρακτήρισε με δήλωσή του τη ρύθμιση της κυβέρνησης που ανέθετε στο σύνολο των δικαστών του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου την κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη, και τα άλλα κόμματα ως πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ ανέφερε ότι η εν λόγω ρύθμιση ήταν δηλωτική δυσπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

Στην παραίτησή του ο Χρήστος Τζανερρίκος επικαλέστηκε λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης. Μετά την παραίτηση του κ. Τζανερρίκου, την προεδρία του Α1 Τμήματος που θα αποφασίσει για την ανακήρυξη των κομμάτων, μεταξύ των οποίων αυτού του Ηλία Κασιδιάρη, θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης, Ευδοξία Κιουπτσίδου. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ