Πολιτικη & Οικονομια

Ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» σε «κυβέρνηση ηττημένων» από Δραγασάκη - Τσακαλώτο

Κόντρα στη «γραμμή» Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
© Nikos Libertas / SOOC

Εκλογές 2023: Δραγασάκης και Τσακαλώτος θετικοί σε «κυβέρνηση ηττημένων» - Οι προϋποθέσεις

Θετικοί σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου εμφανίζονται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Δραγασάκης, κάτι, ωστόσο, που έχει απορρίψει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι είναι αντίθετος με το ενδεχόμενο σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριστεί τα συνταγματικά του δικαιώματα, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι αυτό θα γίνει ακόμα και σε περίπτωση που έρθει δεύτερο κόμμα στις εκλογές

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «για εμάς οι εκλογές είναι κρίσιμες, επιθυμούμε να αποφύγουμε σίριαλ εκλογών, άρα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs0jobq4deih)

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε θετικός σε μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα.

«Νομίζω ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε την προοδευτική διακυβέρνηση, θα εξαρτηθεί πόσο κοντά είμαστε, άλλο 150, άλλο 153» είπε.

Ερωτηθείς για τη θέση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση ηττημένων, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «Αν έχεις 47, 48, 49% τι πάει να πει κυβέρνηση ηττημένων; Εδώ τη Ν.Δ. δεν την πειράζει να κυβερνήσει με 38% στις δεύτερες εκλογές. Και μιλάμε για κυβέρνηση που θα αντιπροσωπεύει το 48-49%, δεν το λες και κυβέρνηση ηττημένων αυτό...» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να συνεργαστεί με τον κ. Βαρουφάκη απάντησε: «Αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς με Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη, τότε θα μπορείς να πεις ότι δεν κάναμε αρκετά για να κάνουμε πραγματικότητα την απλή αναλογική».

Ευ.Τσακαλώτος:Ναι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 2ο κόμμα | 18/4 | ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ