Πολιτικη & Οικονομια

Σε ασφαλές σημείο οι Έλληνες τραυματίες στο Σουδάν

Βρίσκονται σε σπίτι συγγενικού προσώπου ενός εκ των δύο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σουδάν: Σε ασφαλές σημείο οι Έλληνες τραυματίες
© EPA /MOHND AWAD

Σουδάν: Σε ασφαλές σημείο οι Έλληνες τραυματίες - Είναι καλά στην υγεία τους

Σε ασφαλές σημείο βρίσκονται οι δύο Έλληνες τραυματίες, καθώς έφυγαν από το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκονταν έξω από την πόλη Χαρτούμ στο Σουδάν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι δύο τραυματίες βρίσκονται σε σπίτι συγγενικού προσώπου ενός εκ των δύο. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο ο δεύτερος έχει θραύσματα στο πόδι του και πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μιλώντας στο OPEN για την επιχείρηση απομάκρυνσης των δύο Ελλήνων από το νοσοκομείο, o μητροπολίτης Νουβίας, Σάββας, ανέφερε ότι πως ήταν πολύ δύσκολη, προσθέτοντας: «Νόμιζα πως ήρθε το τέλος».

Οι δύο Έλληνες έχουν τραύματα από θραύσματα, ο ένας στην κοιλιά και ο άλλος στα πόδια, αλλά δεν έχουν δεχθεί ακόμη την απαραίτητη περίθαλψη, λόγω της έλλειψης αναλώσιμων υλικών στα νοσοκομεία.

Οι εχθροπραξίες στο Σουδάν συνεχίζονται, καθώς οι προσπάθειες εκεχειρίας καταρρέουν.

Φεύγουν οι κάτοικοι για να γλιτώσουν από τις μάχες

Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης, κυρίως γυναίκες με παιδιά, επιχείρησαν σήμερα να φύγουν, για να γλιτώσουν από τις μάχες. Πεζή ή με αυτοκίνητα, περνώντας ανάμεσα σε πτώματα και σε καμένα άρματα, οι άμαχοι προσπαθούσαν να αποφύγουν τα διασταυρούμενα πυρά. «Είναι αδύνατον να ζήσουμε στο Χαρτούμ», είπε η Αλάουια αλ-Ταγιέμπ, 33 ετών, που κατευθυνόταν νότια. «Έκανα τα πάντα για να μην δουν τα παιδιά μου τα πτώματα» επειδή «έχουν ήδη υποστεί σοκ».

«Πάμε σε συγγενείς μας στο Ουαντ Μαντάνι», την πρωτεύουσα της επαρχίας Αλ Τζαζίρα, 200 χιλιόμετρα νοτιότερα, εξήγησε ο Μοχάμεντ Σάλεχ, ένας δημόσιος υπάλληλος 43 ετών. Τώρα που στρατιώτες και παραστρατιωτικοί περιφέρονται στους δρόμους «φοβόμαστε ότι θα επιτεθούν στα σπίτια μας», πρόσθεσε.

Αύριο, οι επικεφαλής του ΟΗΕ, της Αφρικανικής Ένωσης, του Αραβικού Συνδέσμου και άλλων διεθνών και περιφερειακών οργανισμών θα συνεδριάσουν για να ζητήσουν και πάλι την κατάπαυση του πυρός.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ