Πολιτικη & Οικονομια

Παπαδημούλης: Εκστρατεία λάσπης κατά Τσίπρα ότι δήθεν γνώριζε για Γεωργούλη

Τι αναφέρει για την αποπομπή του ευρωβουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υπόθεση Γεωργούλη: Οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη και η θέση για το αν γνώριζε για την καταγγελία ο Αλέξης Τσίπρας 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης επανέλαβε τη θέση ότι την καταγγελία για τον Αλέξη Γεωργούλη την έμαθε τη Δευτέρα, λίγο πριν ανακοινωθεί από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «εκστρατεία λάσπης» το ότι δήθεν ήξεραν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την κάλυπταν, «ενώ δεν την ήξεραν ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε ο Μεϊμαράκης, ούτε και ο Βέμπερ, ούτε καν οι γονείς της κυρίας Χρονοπούλου».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξήγησε αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο ίδιος είχα καλέσει το 2022 τον Αλέξη Γεωργούλη με το που έμαθα κάποιες αόριστες φήμες περί ”σεξουαλικής παρενόχλησης” που αφορούσαν τον ίδιο. Τον κάλεσα, όπως όφειλα, και μου το διέψευσε κατηγορηματικά κάνοντας λόγο για συκοφαντίες. Ενημέρωσα το κόμμα μου γι' αυτό. Τότε συνεχίσαμε να το ψάχνουμε όσο μπορούσαμε και με ό,τι δυνατότητες είχαμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά δεν βρήκαμε τίποτα γιατί την όλη διαδικασία δεν τη γνώριζε κανείς. Όπως προκύπτει από τη συγκλονιστική ανάρτηση της κυρίας Χρονοπούλου, δεν το ήξεραν ούτε οι γονείς της. Και ο Νίκος Ανδρουλάκης, στενός της συνεργάτης, εξίσου το έμαθε τη Δευτέρα. Δεν γίνεται να μην το ξέρει κανείς, αλλά δήθεν να το ξέρουν ο Τσίπρας και ο Παπαδημούλης. Αν ήξερα την καταγγελία νωρίτερα, με βάση τις αρχές μου, το ήθος μου, την εντιμότητά μου, θα είχα ήδη ζητήσει την αποπομπή του Αλέξη Γεωργούλη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε 15 μόλις λεπτά ο κ. Γεωργούλης αποπέμφθηκε και από την Ευρωομάδα και από το κόμμα μας. Γιατί με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε. Είναι ζήτημα αρχών, είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες. Γι' αυτό υποστηρίζουμε την ταχύτερη δυνατή άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, προκειμένου να κριθεί η υπόθεση από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου».

Αναφερόμενος στη δημοσίευση των στοιχείων της καταγγέλλουσας είπε ότι «το θεωρώ απαράδεκτο δεοντολογικά -και ποινικό αδίκημα- και κάκιστα δημοσιεύθηκαν».

«Τασσόμαστε με την πλευρά της καταγγέλλουσας», δηλώνει η Έφη Αχτσιόγλου για την υπόθεση Γεωργούλη

Στην υπόθεση Γεωργούλη αναφέρθηκε σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ και η Έφη Αχτσιογλου, η οποία και υποστήριξε: «Στα ζητήματα της έμφυλης βίας η τοποθέτησή μας είναι σαφής, καταδικαστική και τασσόμαστε αμέσως με την πλευρά της καταγγέλλουσας ή του καταγγέλλοντος. Αυτό είναι κατηγορηματικό από την πρώτη στιγμή».

Αναφερόμενη στην καταγγελία εις βάρος του κ. Γεωργούλη τόνισε ότι «είναι σοκαριστική, προφανώς υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας το οποίο πρέπει να σεβόμαστε καθώς η υπόθεση έχει λάβει τον δρόμο της δικαιοσύνης, από εκεί και πέρα, όμως, εξαρχής, μέσα σε 15 λεπτά αφότου έγινε γνωστή η καταγγελία, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποπέμφθηκε και από το κόμμα και από την ευρωομάδα».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η καταγγελία δεν είχε γνωστοποιηθεί νωρίτερα και αυτό το επιβεβαίωσε η ίδια η καταγγέλλουσα», ενώ, απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ. Χατζηδάκη και στην αναφορά του στην υπόθεση Λιγνάδη, σημείωσε ότι «ο κ. Χατζηδάκης επιχειρεί πολιτική εκμετάλλευση» του θέματος και του υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ για μεγάλο χρονικό διάστημα προστάτευε τον κ. Λιγνάδη». Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι «οποιαδήποτε απόπειρα συμψηφισμού από τη ΝΔ είναι παντελώς ανυπόστατη και το μόνο που καταδεικνύει είναι η διακαής της επιθυμία για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Εμείς δεν μπαίνουμε σ’ αυτό».

Επισήμανε, τέλος, ότι «υπάρχουν διαρκείς υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος -π.χ. Πάτση και Νικολάου- όπου η αντίδραση της ΝΔ έρχεται όχι όταν αυτές συμβαίνουν και είναι γνωστές στην ίδια την παράταξη, αλλά μόνο όταν υπάρχει δημόσια κατακραυγή και εκεί έχει ευθύνη η παράταξη».