Πολιτικη & Οικονομια

Αλλαγή της διαδικασίας εκλογής ευρωβουλευτών θα εξετάσει η ΝΔ

Τα σενάρια στα οποία αναφέρθηκε ο Μάκης Βορίδης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βορίδης: Σκέψεις για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής ευρωβουλευτών
© Aris Oikonomou / SOOC

Εκλογή ευρωβουλευτών - Μάκης Βορίδης: Σκέψεις για αλλαγή της διαδικασίας

Μετά τα προβλήματα που παρατηρούνται με τους Έλληνες ευρωβουλευτές, με τελευταία περίπτωση αυτή του Αλέξη Γεωργούλη, η Νέα Δημοκρατίααν και εφόσον κερδίσει τις εκλογές, θα εξετάσει το σενάριο αλλαγής του συστήματος εκλογής των ευρωβουλευτών, ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο θέμα και τόνισε ότι το βασικό πρόβλημα είναι ότι «ευνοούνται άνθρωποι που έχουν υψηλή επωνυμία», συμπληρώνοντας πως κατά την άποψή του θα πρέπει να γίνει επαναξιολόγηση του συστήματος.

Οι λύσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν, σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, είναι δύο: Είτε η επιστροφή της λίστας, είτε η σταυροδοσία ανά περιφέρεια που εφαρμόζουν κάποιες χώρες. «Ποιος μπορεί σε ατομικό επίπεδο να κάνει εκστρατεία διεκδίκησης της ψήφου πανελλαδικά αν δεν έχει υψηλή επωνυμία;», συμπλήρωσε και έβαλε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να μικρύνει το εύρος της εκλογικής περιφέρειας στη σταυροδοσία για την Ευρωβουλή.

«Δεν μπορεί να είναι τόσο μικρές όσο οι βουλευτικές, αλλά σίγουρα πρέπει να περιοριστεί το εύρος», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως και ο πρωθυπουργός θεωρεί πως η εκλογή των ευρωβουλευτών είναι από τα ζητήματα που εξετάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crzmswdqhwtd)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ