Πολιτικη & Οικονομια

Αποφυλακίζεται το πρωί της Μ.Παρασκευής η Εύα Καϊλή

Το βραχιολάκι που αναζητούνταν βρέθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποφυλακίζεται το πρωί της Μ.Παρασκευής η Εύα Καϊλή

Εύα Καϊλή - Qatargate: Αποφυλακίζεται αύριο το πρωί, Μεγάλη Παρασκευή, με βραχιολάκι 

Αποφυλακίζεται αύριο το πρωί στις 11:00 ώρα Βρυξελών η Εύα Καϊλή.

Το «βραχιολάκι» που αναζητούνταν βρέθηκε και σύφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημτρακόπουλο θα αποφυλακιστεί από τις φυλακές Χάρεν, μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών.

Για το θέμα που είχε προκύψει με το βραχιολάκι μίλησε σήμερα και ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Η Εύα Καϊλή περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος. Δεν ήταν όμως σε θέση να πει αν έχει βρεθεί ή πότε θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο μπορεί να βρεθεί μέσα σε μία με επτά μέρες. «Είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες. Παρακάλεσα να κάνουν προσπάθεια να είναι με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σημειώνεται ότι η Εύα Καϊλή θα συνεχίσει να παρουσιάζεται στο δικαστήριο μέχρι τη δίκη, όπως θα συμβαίνει και με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο Qatargate, διότι ουσιαστικά οι έρευνες περνούν πλέον στη δεύτερη φάση.

H Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της θα διαμείνει στο διαμέρισμά της στη Rue Wiertz Wiertzstraat των Βρυξελλών.

Το διαμέρισμα στο οποίο θα επιστρέψει βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου που βλέπετε στις φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα το iefimerida. Είναι το σπίτι που έμενε με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι και την κόρη τους πριν ξεσπάσει το Qatargate.

Σημειώνεται όμως ότι πλέον το ζευγάρι θα μείνει σε διαφορετικούς χώρους καθώς το σκάνδαλο έχει διαταράξει τη σχέση τους. Πριν συλληφθούν και οι δύο για εμπλοκή στην υπόθεση, σχεδίαζαν σύμφωνα με πληροφορίες να αγοράσουν και δεύτερο διαμέρισμα στο ίδιο κτίριο, αλλά είναι αδιευκρίνιστο αν η αγορά αυτή ολοκληρώθηκε.

Δημητρακόπουλος: Δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Εύας Καϊλή σε δεσμίδες χρημάτων

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημητρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την Εύα Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν, είπε αρχικά ότι «αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και ότι θα δώσει τη μάχη να αποδείξει αυτή την αθωότητά της». Ανέφερε ότι σήμερα ήταν η πρώτη φορά μετά από 4 μήνες που είδε την κ. Καϊλή σε μια «φυσιολογική ψυχική κατάσταση». «Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή», είπε, τονίζοντας ότι «πέρασε πολύ δύσκολα» και υπενθυμίζοντας τη δεκαεξάωρη απομόνωσή της στο αστυνομικό τμήμα.

«Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η κ. Καϊλή θα αθωωθεί. Σημείωσε, επίσης, ότι «σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και γι' αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας».

Παράλληλα, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κ. Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την Εύα Καϊλή και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα. «Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι η κ. Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ