- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αυξημένη η κίνηση στη Βαρβάκειο - Πού κυμαίνεται η τιμή στα αμνοερίφια
Κορυφώνεται η προσέλευση των καταναλωτών
Βαρβάκειος: Αυξημένη κίνηση - Ο πρόεδρος της Αγοράς για τις τιμές στα αμνοερίφια και την προσέλευση καταναλωτών ενόψει Πάσχα
Αυξημένη είναι η κίνηση τις τελευταίες ημέρες στη Βαρβάκειο. Στα περισσότερα κρεοπωλεία η τιμή για τα αμνοερίφια παραμένει στα 10 ευρώ.
Ο πρόεδρος της Βαρβακείου Αγορά, Ανδρέας Νιώτης, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ότι υπάρχει ικανοποίηση από την καταναλωτική κίνηση, δεδομένου ότι παρατηρείται αύξηση 30% μέχρι σήμερα σε σχέση με πέρσι, ενώ τόνισε πως οι έμποροι της Βαρβακείου έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να είναι ανταγωνιστικές οι τιμές τους, γεγονός που εξηγεί την αυξημένη προσέλευση του κόσμου. «Σίγουρα μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή υπάρχει επάρκεια. Αν τη Μεγάλη Παρασκευή γίνει κάτι ξαφνικό, έχει συμβεί και στο παρελθόν, μπορεί και να μη βρει. Δεν το ξέρουμε όμως, δεν μπορεί να το προβλέψει κανένας διότι αν σήμερα έχει δουλειά και αύριο έχει δουλειά, μετά δεν προλαβαίνουν να ξαναέρθουν ζώα, να σφαχτούν» προσέθεσε ο κ. Νιώτης.
Οι τιμές στη Βαρβάκειο αφορούν αποκλειστικά και μόνο ντόπια αρνιά και κατσίκια, επισήμανε καθώς ακόμα υπάρχει επάρκεια ελληνικών αμνοεριφίων, οπότε δεν έχει χρειαστεί να προμηθευτούν οι κρεοπώλες εισαγόμενα και εκτιμά ότι αυτό δεν θα αλλάξει. Για τους καταναλωτές που θέλουν να επιλέξουν κάποιο άλλο κρέας, υπάρχει ποικιλία σε επίσης χαμηλές τιμές, σημείωσε ο κ. Νιώτης, όπως για παράδειγμα η χοιρινή σπάλα, για κοντοσούβλι που ξεκινά από 4 ευρώ το και φτάνει έως 6 ευρώ το κιλό για χοιρινές μπριζόλες και κάποια άλλα κομμάτια.
«Οι τιμές είναι στα περσινά επίπεδα σε ό,τι αφορά εδώ στη Βαρβάκειο. Ίσως για φέτος, να διευκρινίσω, μπορεί να είναι παραπάνω καταστήματα στα 10 ευρώ από ό,τι ήταν πέρσι. Πέρσι μπορεί να ήταν 40 καταστήματα να πουλάνε τις ίδιες τιμές και φέτος μπορεί να είναι 48» περιέγραψε ο κ. Νιώτης. Όπως είπε, η Αγορά της Βαρβακείου κατάφερε να συγκρατήσει τις τιμές, καθώς σε ποσοστό 80% οι κρεοπώλες αγοράζουν απευθείας από σφαγεία ή παραγωγούς κρέατα. «Ωστόσο, συρρικνώνεται το ποσοστό κέρδους για να έχουμε κατανάλωση. Ένα μικρό κρεοπωλείο θα θέλει να πουλήσει 20-50 σφάγια και να εξασφαλίσει ένα κέρδος. Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Το βλέπουμε λίγο διαφορετικά, ότι η κατανάλωση φέρνει το κέρδος», είπε καταλήγοντας ο κ. Νιώτης.
Ο πρόεδρος των οπωροπωλείων της Βαρβακείου, Κώστας Βασιλόπουλος, εκτίμησε ότι η κίνηση θα κορυφωθεί σήμερα και στις επόμενες δύο μέρες, ενώ σχετικά με τις τιμές ανέφερε ότι υπάρχει «και το ακριβό και το φτηνό, παραδείγματος χάριν, ντομάτες μπορούμε να βρούμε από εβδομήντα λεπτά μέχρι δύο ευρώ». Μάλιστα, ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι η βόλτα στη Βαρβάκειο αγορά δημιουργεί άλλα παράθυρα για τον καταναλωτή που μπορεί να επιλέξει το προϊόν και να το παζαρέψει. «Τα προϊόντα που έχουμε εμείς συνήθως είναι καθημερινής κατανάλωσης. Δεν υπάρχει προϊόν δεύτερης μέρας, τρίτης ημέρας γιατί έχουμε και πάρα πολλές οργανώσεις οι οποίες έρχονται και παίρνουν όλα τα προϊόντα τα οποία μένουν για συσσίτια και για άλλες δράσεις» ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.
Πηγή: ΕΡΤ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.