Πολιτικη & Οικονομια

Στις 20 Απριλίου θα δώσει εξηγήσεις για το κινητό στη φυλακή ο Κασιδιάρης

Ζήτησε και έλαβε αναβολή

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλίας Κασιδιάρης: Στις 20 Απριλίου απολογείται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για το κινητό
© Nikos Libertas / SOOC

Ηλίας Κασιδιάρης: Στις 20 Απριλίου απολογείται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για πιθανή χρήση κινητού τηλεφώνου στις φυλακές

Τις εξηγήσεις του αναμένεται να δώσει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Απριλίου, ο έγκλειστος των φυλακών Δομοκού, Ηλίας Κασιδιάρης.

Νωρίτερα σήμερα, συγκλήθηκε το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο κρατούμενος και καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό για βαρύτατα αδικήματα, Η. Κασιδιάρης, παραβίασε τον σωφρονιστικό κώδικα των κρατουμένων. Εάν δηλαδή, ο κρατούμενος, χρησιμοποίησε παράνομα κινητό τηλέφωνο μέσα στις φυλακές και μέσω αυτού του τηλεφώνου, βοήθησε στην καταγραφή των ηχητικών του ομιλιών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία που έχουν τα μέλη του συμβουλίου δεν προκύπτει από πουθενά πως ο Κασιδιάρης έχει παράνομο τηλέφωνο, αφού είναι ένας κρατούμενος που μέχρι αυτή την στιγμή, δείχνει τυπικότητα στη συμπεριφορά του μέσα στις φυλακές.

Ως εκ τούτου, εκτιμούν στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το πιο πιθανό, είναι ότι κάποιος εκ των συνομιλητών του, τον κατέγραφε κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, με τον έγκλειστο των φυλακών να χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο του σωφρονιστικού καταστήματος. Πάντως, αυτό το ηχητικό υλικό, έχει «ανέβει» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και πρόκειται ουσιαστικά για ομιλίες του έγκλειστου των φυλακών Δομοκού που απευθύνονται προς το ακροατήριο του.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, ο έγκλειστος των φυλακών Δομοκού ήταν παρόν και κατά την εκκίνηση της διαδικασίας, ο Η. Κασιδιάρης ζήτησε αναβολή προκειμένου να είναι παρόν και ο συνήγορος του, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ