Ελλαδα

Πειθαρχική έρευνα για τις δημοσιεύσεις των θέσεων Κασιδιάρη ζητά ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός (Φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Έρευνα σε βάρος δικηγόρων ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών - Στο επίκεντρο η διακίνηση των απόψεων του Ηλία Κασιδιάρη

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, ζήτησε τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν για τη διακίνηση και δημοσιοποίηση των δηλώσεων, παρεμβάσεων, κ.λπ. του κρατούμενου στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη, μεσολάβησαν δικηγόροι.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του ΔΣΑ έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ζήτησε από τον πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για την τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων από μέλος ή μέλη Δικηγορικού Συλλόγου της επικράτειας, με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες δηλώσεις, τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του κρατούμενου των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού, κ. Κασιδιάρη που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιήλθαν σε αυτά μέσω της συνδρομής του/της πληρεξουσίου δικηγόρου του».

Ο Ηλίας Κασιδιάτης ελέγχεται, ήδη, πειθαρχικά προκειμένου να εξακριβωθεί ο τρόπος που αναρτώνται μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ είναι έγκλειστος στη φυλακή Δομοκού, χωρίς να του επιτρέπεται η κατοχή και η χρήση κινητού τηλεφώνου, ούτε η πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο διαδίκτυο έχει ανέβει υλικό με τη φωνή του - βίντεο με μηνύματα στα οποία ακούγεται ο ίδιος. Πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταφέρουν ότι δεν αποκλείεται να χρησιμοποιείται το καρτοτηλέφωνο των φυλακών, για συνομιλίες που ηχογραφούνται και στη συνέχεια αναρτώνται στο Διαδίκτυο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cru32i8mh9w1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ