- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βασίλης Κικίλιας: H Μαρίνα Ναυπλίου φέρνει νέα έσοδα από τον τουρισμό
Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση του ιστορικού προορισμού
Βασίλης Κικίλιας: Με την υπογραφή για το έργο της Μαρίνας Ναυπλίου αναβαθμίζουμε τον ιστορικό προορισμό και φέρνουμε νέα τουριστικά έσοδα.
«Με την υπογραφή της ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου αναβαθμίζουμε τον ιστορικό αυτό προορισμό, τον μοναδικό προορισμό, και τουριστικά και από όλες τις απόψεις», υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Αργολίδας, προσθέτοντας ότι «φέρνει παραπάνω έσοδα στην περιοχή, προστιθέμενη αξία, νέες θέσεις εργασίας, ποιοτικό τουρισμό, ταξιδιώτες και τουρίστες υψηλού εισοδήματος που δαπανούν πολύ περισσότερο, επεκτείνει την τουριστική περίοδο».
Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι ένα τέτοιο έργο «και απαιτεί και απαιτείται ομαδική προσπάθεια, συνεργασία και σκληρή δουλειά, προκειμένου να σπάμε τα δεσμά της γραφειοκρατίας και να φεύγουμε μπροστά. Είναι απορίας άξιον πώς για τόσα χρόνια πήγαινε "μπρος-πίσω" αυτό το έργο», επισήμανε.
Πριν την υπογραφή της σύμβασης, σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «το Ναύπλιο είναι μοναδικής ομορφιάς, ξεχωριστός προορισμός, το ίδιο το Ναύπλιο είναι brand από μόνο του και φυσικά οι υποδομές παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο για την ανάπτυξη για το σήμερα και το αύριο», ενώ γι' αυτό καθ’ αυτό το έργο της μαρίνας, υπογράμμισε ότι «κληθήκαμε να συμβάλουμε και ως Υπουργείο Τουρισμού για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το έργο. Όσο πιο πολύ αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν, τόσο πιο πολλοί ταξιδιώτες και τουρίστες έρχονται στο Ναύπλιο, πιο υψηλού εισοδήματος, άρα δαπανούν περισσότερα, άρα ακμάζει περισσότερο η οικονομία της περιοχής».
Από την πλευρά του, ο Τάσος Ζαφείρης, Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, υπογράμμισε ότι το έργο «θα επηρεάσει θετικά και μέγιστα στην ανάπτυξη της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, τόσο με τις υπεραξίες όσο και με τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν. Για να φθάσουμε σήμερα στο τέρμα, να κόψουμε το νήμα και να υπογράψουμε τη σύμβαση απαιτήθηκαν συνέργειες, χρόνος πλήρης, κόπος πολύς, εργώδης προσπάθεια και επιτυχής συντονισμός μεταξύ Δήμου Ναυπλιαίων, Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπουργείων Τουρισμού και Ανάπτυξης».
Για μια «σημαντική ημέρα για όλη την ανατολική Πελοπόννησο» έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας ότι το έργο θα επηρεάσει την οικονομική ζωή μέχρι κάτω από τη Μονεμβασιά και ότι θα δώσει θέσεις εργασίας, λέγοντας ότι «ξεκινάμε με τα 20 εκατομμύρια ευρώ και στην ανάπτυξή του θα φθάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ».
Ο Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλιέων, υπογράμμισε ότι για την επίτευξη του στόχου χρειάστηκε «η συνεργασία πολλών φορέων, πολλών ανθρώπων για πολλά χρόνια» τονίζοντας ότι έχει ζήσει όλη τη διαδρομή, από το 2009 ως σήμερα, οπότε και υπογράφεται η σύμβαση.
Από την πλευρά του παραχωρησιούχου, της ΤΕΚΑΛ Α.Ε., ο Παναγιώτης Ψαλτάκος δεσμεύτηκε ότι «το έργο θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς και είμαστε πεπεισμένοι ότι, αφού χάθηκε πολύς πολύτιμος χρόνος, η τοπική κοινωνία και η ελληνική οικονομία δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Γι' αυτό και κατασκευάζουμε μια μαρίνα με τα πιο σύγχρονα πρότυπα, σεβόμενοι την ιστορία και το περιβάλλον της περιοχής. Στη συνέχεια η "Ναύπλιο Μαρίνα Α.Ε." θα λειτουργήσει τη μαρίνα αυτή με τα ισχυρότερα αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά πρότυπα». Υπογράμμισε, δε, ότι «είναι εφικτό να συνδυαστούν η τουριστική και γενικά η οικονομική ανάπτυξη, με το σεβασμό στο περιβάλλον και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του υπέροχου αυτού τόπου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.