- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δημοσκόπηση Interview: Στο 5% η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η πρόθεση ψήφου και τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών
Δημοσκόπηση Interview: Η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου και οι αναποφάσιστοι
Στο 5% διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για την Politic. Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι «αναποφάσιστοι» επιστρέφουν στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να ενισχύονται τα ποσοστά και των δύο κομμάτων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,2%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,2%, το ΚΚΕ 6,7%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 4%, η Εθνική Δημιουργία 1,7% και το Έλληνες για την Πατρίδα 2%.
Δημοσκόπηση Interview: Συρρικνώνεται το ποσοστό αναποφάσιστων - Η κατάσταση στις δεύτερες εκλογές
Όπως καταγράφεται στα ευρήματα, το ποσοστό των αναποφάσιστων συρρικνώνεται από το 15,3% στο 10,5%.
Στο ενδεχόμενο διενέργειας επαναληπτικών εκλογών, η ΝΔ φαίνεται ότι διατηρεί προβάδισμα και ενισχύεται ακόμη περισσότερο (33,1% από το 31,2% της πρώτης Κυριακής), σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που μένει σταθερός (26,7% από 26,2%).
Δημοσκόπηση Interview: Τα σενάρια συνεργασίας μετά τις εθνικές εκλογές
Σχετικά με τα σενάρια συνεργασίας, σταθερά πρώτος είναι ο συνδυασμός ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (34,9%), ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ (25%) και σχεδόν ακατόρθωτη εμφανίζεται μια συνεργασία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ (4,9%).
Στο όριο του στατιστικού λάθους βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την εκτίμηση των ψηφοφόρων. Ειδικότερα, η ψαλίδα βρίσκεται στο 2,1%, καθώς η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 29,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27,2%. Οι πολίτες εκτιμούν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στο 10,8%.
Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, αναφορικά με τον επόμενο πρωθυπουργό, το 67% διαφωνεί με τη θέση του να προτείνει άλλο πολιτικό πρόσωπο (Άγνωστος Χ) πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.
Μάλιστα, απέναντι στην έντονη φημολογία πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προτείνει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η συντριπτική πλειοψηφία (87%) διαφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή.
Σε ό,τι αφορά το ερώτημα «Ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα 13 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει το 43% των ψήφων, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 30%. «Κανέναν» ψήφισε το 27%.
Τέλος, τα ποσοστά δημοφιλίας των αρχηγών των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
Πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης 43,1%, ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 29,6%, τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 29,1% και στη συνέχεια: Γιάνης Βαρουφάκης με 24,5%, Νίκος Ανδρουλάκης με 17,5% και Κυριάκος Βελόπουλος με 10,2%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.