Πολιτικη & Οικονομια

Οι βίλες Ραγκούση και Τσίπρα άναψαν «φωτιές» στη Βουλή

«Να μας πείτε για τη βιλάρα και να μην κουνάτε το δάκτυλο» ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Ραγκούσης
Γιάννης Ραγκούσης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Γιάννης Ραγκούσης - Η βίλα στην Πάρο - Η κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη με Σωκράτη Φάμελλο στη Βουλή

Ένταση επικράτησε στη Βουλή, στην Επιτροπή παραγωγής και εμπορίου, ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τους Σ. Φάμελλο και Χ. Μαμουλάκη.

Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, κατηγόρησε τον συνάδελφό του, Κωνσταντίνο Μαραβέγια (ΝΔ), για την υπόθεση ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο.

Άμεσα πήρε τον λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στον βουλευτή, καλώντας τον να μην κουνά το δάχτυλο από τη στιγμή που έχει κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι ο βουλευτής έχει λάβει επιδότηση, ύψους 400.000 ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών στην Ικαρία.

Από τη μεριά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι η αίτηση για την οικογενειακή επιχείρηση έγινε την περίοδο που δεν ήταν βουλευτής, διευκρινίζοντας ότι το ποσό εκταμιεύτηκε την περίοδο που είχε τη βουλευτική έδρα.

«Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι η μόνη διαφορά με τον Μαραβέγια είναι ότι έκανες αίτηση όταν δεν ήσουν βουλευτής. Εγώ δεν είπα ότι τα πήρε παράνομα. Σωστά και νόμιμα τα πήρες. Απλώς δεν θα κουνάς το δάχτυλο» ανέφερε με νόημα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η βίλα του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο

Στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε και στον Γιάννη Ραγκούση, υπογραμμίζοντας ότι έχτισε βίλα στην Πάρο, παίρνοντας δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με «κούρεμα» ύψους 40%, το οποίο προοριζόταν για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (σ.σ. δάνειο για τρίτεκνη οικογένεια). Αυτό συνέβη την περίοδο που ήταν δήμαρχος Πάρου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι η βίλα έχει ενοίκιο 14.000 ευρώ την εβδομάδα.

«Πόσο ηθικό θεωρείτε στον ΣΥΡΙΖΑ που ο τομεάρχης Διαφάνειας έχει χρησιμοποιήσει χαμηλότοκο επιδοτούμενο δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και ότι πήρε το δάνειο την εποχή που ήταν ήδη δήμαρχος Πάρου για να χτίσει την ωραία βιλάρα; Μη κουνάτε το δάχτυλο, γιατί καμιά φορά δεν ξέρετε πού καταλήγει το δάχτυλο και να μας πείτε για τη βιλάρα» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ το βλέπει πολιτικώς ηθικό αυτό; Αν το βλέπει έτσι, δεν τον πειράζει ο Παπαθανάσης. Αν το βρίσκει καλό για τον Ραγκούση που παίρνει 14.000 την εβδομάδα, μη μας το παίζετε αναξιοπαθούντες».

«Προτιμώ η πολιτική ζωή του τόπου να γίνεται με όρους πολιτικούς και αξιοπρέπειας. Αν αυτό κάνουμε, μια χαρά, είμαι υπέρ. Αν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να πάμε στη λάσπη, θα σας στεναχωρήσω, γιατί έχω χαρακτήρα περίεργο. Μπαίνω και στη λάσπη» ανέφερε επίσης.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παραθαλάσσια κατοικία που έχει νοικιάσει στο Σούνιο ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 500 ευρώ τον μήνα. «Να πάμε να δούμε αν μπορεί κανείς να νοικιάσει παραθαλάσσιο στο Σούνιο με 500 ευρώ όπως ο Τσίπρας. Άμα θέλετε να πάμε την πολιτική ζωή έτσι, να την πάμε. Σταματήστε την τοξικότητα και λάσπη και να μην αναφέρετε τη λέξη "Παπαθανάσης". Σε παραλία ιδιωτική στο Σούνιο, δεν το πιστεύει ούτε ο γιος μου που είναι 8 ετών» συνέχισε.

Απαντώντας ο Σωκράτης Φάμελλος υπερασπίστηκε τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «δεν μπορείτε να τον πιάσετε στο στόμα σας, γιατί δεν είμαστε ίδιοι» και ότι «έχετε κάνει τα αδύνατα δυνατά να μας βγάλετε στα μανταλάκια». Για τον Γιάννη Ραγκούση σχολίασε: «Είναι γνωστό ότι το δάνειο που πήρε για τρίτεκνη οικογένεια και είναι απολύτως νόμιμο χωρίς κανένα ζήτημα».

Τι είπε ο Γιάννης Ραγκούσης για τη βίλα στην Πάρο

Η συζήτηση για τη βίλα του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο ξεκίνησε μετά το δημοσίευμα στη διαδικτυακή εφημερίδα Political. Το άρθρο έκανε λόγο για εβδομαδιαίο ενοίκιο έως και προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα, την υψηλή περίοδο του Αυγούστου.

«Πρόκειται για την προσωπική μου μόνιμη κατοικία, εκεί που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Δεν πρόκειται για καμία βίλα κανενός υπουργού σε κανένα εξωτικό νησί κυκλαδίτικο, όπως είναι η Πάρος» ισχυρίστηκε ο Γιάννης Ραγκούσης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι το δάνειο ελήφθη από την πρώην σύζυγό του και μητέρα των τριών παιδιών του, καθώς το δικαιούνταν, το 2007, επί διακυβέρνησης ΝΔ.

«Είμαι περήφανος γιατί έχω καταφέρει με την ενοικίαση αυτού του σπιτιού να ζω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου. Νοικιάζοντας την μόνιμη κατοικία μου και βγάζοντας τα παιδιά μου από τα δωμάτιά τους για να μένουν παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό. Αυτό που συζητάμε είναι δάνειο τρίτεκνης μητέρας που ελήφθη το 2007, όπου κυβέρνηση ήταν η ΝΔ. Είναι στην Πάρο, στο μόνο μη τουριστικό χωριό. Η πρώην σύζυγός μου εδικαιούτο δάνειο τριτέκνου. Αυτό το σπίτι που μου ανήκει το 50% χτίστηκε και με αυτό το δάνειο. Πρόκειται για μια λασπολογία. Δεν θα τους αφήσω έτσι» πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ