Πολιτικη & Οικονομια

Συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη δεύτερη σύνοδο κορυφής της «Διάσκεψης για τη Δημοκρατία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης - Bloomberg: «Σύντομα θα έρθουν περισσότερα καλά νέα για την οικονομία»
© Menelaos Myrillas / SOOC

ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη - Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη δεύτερη σύνοδο κορυφής της «Διάσκεψης για τη Δημοκρατία»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 10:00, στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης στη δεύτερη σύνοδο κορυφής της «Διάσκεψης για τη Δημοκρατία», κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Τι είναι το ΚΥΣΕΑ - Ποιοι συμμετέχουν

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας στην Ελλάδα.

Ιδρύθηκε το 1986 από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το ΚΥΣΕΑ είναι υπεύθυνο, μεταξύ άλλων, για την επιλογή των Αρχηγών των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) και για την επιλογή των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας μετέχουν ως:

α) Πρόεδρος: ο πρωθυπουργός

β) ως μέλη:

  • ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,
  • ο υπουργός Εξωτερικών,
  • ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,
  • ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και
  • ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ