- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλ. Τσίπρας: Προοδευτικές κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι αυτοδυναμίες αλαζονικών κυβερνήσεων
«Ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα»
Αλ. Τσίπρας: Προοδευτικές κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι αυτοδυναμίες αλαζονικών κυβερνήσεων
«Η 21η Μαΐου είναι η μέρα που μπορεί να σηματοδοτήσει μια μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο Starforum στη Λαμία, σε συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του STAR Κεντρικής Ελλάδας, Γιώργο Σιμόπουλο.
Υπογράμμισε ότι «ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα», «νομίζω ότι η δικαιοσύνη και η αλλαγή είναι τα δύο συνθήματα και οράματα που μπορούν να εμπνεύσουν τη μεγάλη πλειοψηφία αυτού που διαχρονικά ονομάζουμε δημοκρατική παράταξη».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημείωσε ότι το κόμμα του είναι εδώ για να καταθέσει τις προγραμματικές του θέσεις, «είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες και όχι να τους διχάσουμε». Τόνισε ότι «δεν μιλάμε για αυτοδυναμίες αλαζονικών κυβερνήσεων», «θέλουμε προοδευτικές κυβερνήσεις συνεργασίας». Πρόσθεσε ότι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα είναι πολλές και μεγάλες, ότι «κανείς δεν μπορεί μόνος του με αλαζονεία και αυταρχισμό να λύσει τα προβλήματα». Εξέφρασε την ελπίδα η περίοδος έως τις εκλογές να είναι ουσιαστικού διαλόγου και πως ο κ. Μητσοτάκης «θα αφήσει τις κορώνες και θα έρθει να συζητήσουμε. Το ’19 αρνήθηκε τον τηλεοπτικό διάλογο, τον φοβήθηκε», ενώ σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός προτιμά να ασχολείται με την επικοινωνία και όχι την ουσία. «Εγώ θέλω να μιλήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα και πώς θα τα υπερβούμε και έτσι να συγκριθούμε και να κρίνει ο λαός».
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση που θα είναι πολύχρωμη γιατί θα αντανακλά την πολυχρωμία της κοινωνικής πλειοψηφίας, θα είναι πολύχρωμη όχι μόνο στη βάση των κομμάτων που θα την απαρτίζουν, αλλά και στη βάση των τάσεων και καταβολών που έχει η κοινωνία μας. Θέλουμε κυβέρνηση που θα είναι συνεργασίας και πάνω απ’ όλα βασισμένη σε προγραμματική προοδευτικό πλαίσιο για να κάνει τομές που πρέπει να γίνουν στο κράτος. Κράτος που θα είναι αξιοκρατικό, δίπλα στον πολίτη, θα προσφέρει ασφάλεια, χρειαζόμαστε στήριξη της κοινωνίας και άμβλυνση των ανισοτήτων, στήριξη της νέας γενιάς και των παραγωγικών δυνάμεων», είπε. ‘Αρα, σημείωσε, θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί τέτοιες δυνάμεις, για να τονίσει ότι «όλα αυτά μπορούν να γίνουν με την ετυμηγορία και τη στήριξη του λαού». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως στο ερώτημα «με ποιον θα κυβερνήσουμε» η απάντηση είναι: «Θα κυβερνήσουμε με τον ελληνικό λαό, με τη στήριξη του και με τη θέληση του».
Μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως αναρωτιέται «πώς μετά απ’ όλα αυτά» ο κ. Μητσοτάκης ζητά ο λαός να τον ψηφίσει για να γίνει ξανά αυτοδύναμος. «Φανταστείτε το ενδεχόμενο να ξαναγίνει αυτοδύναμος ο κ. Μητσοτάκης, τι άλλο θα κάνει, όταν κατέλυσε το Σύνταγμα με αυτόν τον ακραίο τρόπο», σχολίασε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.