Πολιτικη & Οικονομια

Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας
© EUROKINSSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ: Τελευταία ευκαιρία για τις αιτήσεις - Η πλατφόρμα και οι δικαιούχοι

Εκπνέει σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 23:59, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα της ΔΥΠΑ έως 1.000 ευρώ, το οποίο μπορούν να το λάβουν όσοι ενταχθούν στο Μητρώο για την κατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) πατώντας εδώ.

Όλοι όσοι υποβάλουν αίτηση εντός της προθεσμίας και πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελούμενων και στη συνέχεια θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Να σημειωθεί πως όσοι υπέβαλαν αίτηση την Παρασκευή (10.03) θα πρέπει να συνδεθούν με τους κωδικούς TAXIS και να υποβάλουν εκ νέου αίτηση. Όσοι δεν προβούν στην παραπάνω ενέργεια, δε θα συμπεριληφθούν στα μητρώα ωφελούμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να θα δοθεί άλλη παράταση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ