Πολιτικη & Οικονομια

Ποια είδη θα περιλαμβάνουν το «καλάθι του Πάσχα» και το «καλάθι των νονών»

Από πότε θα τεθούν σε εφαρμογή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Καλάθι του Πάσχα» και «Καλάθι των Νονών»: Τα είδη, η περίοδος εφαρμογής και η συμμετοχή καταστημάτων

Το «Καλάθι του Πάσχα» και το «Καλάθι των νονών» αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Ήδη υπάρχουν πληροφορίες για τα είδη που θα περιλαμβάνουν. 

Το «καλάθι των νονών» θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τις κατηγορίες που υπήρχαν στην αντίστοιχη πρωτοβουλία των Χριστουγέννων και μία επιπλέον κατηγορία που αφορά τα παιχνίδια-λαμπάδες που είναι συνδυασμός μεταξύ λαμπάδας και παιχνιδιού για τα μικρότερα παιδιά.

Σε ό,τι αφορά το «καλάθι του Πάσχα», την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις.  είναι ακόμα λίγο νωρίς για να ανακοινώσουμε. «Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση θα περιλαμβάνει όλα τα βασικά συστατικά τα οποία λείπουν από το καλάθι του νοικοκυριού και αφορούν το πασχαλινό τραπέζι», δήλωσε στην ΕΡΤ ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

«Καλάθι του Πάσχα» και «Καλάθι των Νονών»: Από πότε θα εφαρμοστούν

Το «Καλάθι του Πάσχα» θα εφαρμοστεί από τις 29 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου. Την ίδια ώρα, στο «Καλάθι των Νονών» αναμένεται να συμμετάσχουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ αλλά και εθελοντικά όσες, με μικρότερο τζίρο, το επιθυμούν.

Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα διαμορφωθούν από το αρμόδιο Υπουργείο και από τις οποίες η κάθε επιχείρηση θα επιλέγει κάθε εβδομάδα τα προϊόντα που θα απαρτίζουν τους καταλόγους της, αναμένεται να είναι παρόμοιες με εκείνες των Χριστουγέννων. Θα προστεθούν και οι λαμπάδες με παιχνίδια για τις αγορές των νονών προς τα βαφτιστήρια τους.

Συγκεκριμένα, το «Καλάθι των νονών» θα περιλαμβάνει:

• Λαμπάδες με παιχνίδια

• Επιτραπέζια / Παζλ

• Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)

• Βρεφικά παιχνίδια

• Φιγούρες δράσης

• Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (παιχνίδια με τουβλάκια)

• Οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα

Το «καλάθι του νοικοκυριού» αναμένεται να συνεχίσει να εφαρμόζεται έως τις 30 Ιουνίου 2023.