- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στον βουλευτή Α. Πάτση για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης
Την υπόθεση θα αναλάβει Εφέτης Εδικός Ανακριτής
Άνδρεας Πάτσης: Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης
Δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος απήγγειλε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών στον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Πάτση για την υπόθεση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων τελευταίων ετών που είχε υποβάλλει, καθώς και για την συμμετοχή του σε αλλοδαπές εταιρίες.
Με την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας για την υπόθεση, κατηγορούμενες καθίστανται η νυν αλλά και η πρώην σύζυγος του βουλευτή.
Οι κατηγορίες που αποδίδει ο Εισαγγελέας με την δίωξη σε βάρος του κ. Πάτση αφορούν τα αδικήματα της ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, καθώς και της συμμετοχής σε εταιρίες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου κατ'εξακολούθηση.
Η δίωξη κατά της συζύγου του βουλευτή αφορά το αδίκημα της συνέργειας σε συμμετοχή σε αλλοδαπή εταιρία δια παρένθετου προσώπου, ενώ η πρώην σύζυγος του κ. Πάτση είναι αντιμέτωπη με κατηγορία για ανακριβή και ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες του υπόχρεου συζύγου.
Η δικογραφία φέρεται να αφορά το διάστημα από 17 Ιουλίου 2019 έως και τις 25 Φεβρουαρίου 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες στον φάκελο αναφέρεται ότι ο Ανδρέας Πάτσης δήλωσε ανακριβή στοιχεία περιουσιακής κατάστασης :
1) Το 2019, με ημερομηνία οριστικοποίησης της δήλωσης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα δηλωθέντα ακίνητα καθώς δεν καταχώρησε πισίνα 28 τμ επ' ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη. Επίσης ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι, αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής, μικρότερο εμβαδόν 2.635 τμ.
2) Στη δήλωση 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ύψους 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ.
3) Σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκόμισει βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.
Σε ότι αφορά την κατηγορία της συμμετοχής σε αλλοδαπή εταιρία ,στον βουλευτή αποδίδεται ότι δεν δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου στο κεφάλαιο συνολικά τριών εταιρειών στην Κύπρο. Αντίστοιχα η νυν σύζυγος του δεν δήλωσε συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.
Την υπόθεση θα αναλάβει Εφέτης Εδικός Ανακριτής που θα οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών, προκειμένου να διενεργήσει την κύρια ανάκριση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.