Πολιτικη & Οικονομια

Π. Τσαπανίδου: Σοκάρει το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Tι ανέφερε η ανακοίνωση σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Π. Τσαπανίδου: Σοκάρει το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

«Το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων όχι μόνο σοκάρει αλλά εντείνει το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας, καθώς ανακαλεί όλους τους σταθμάρχες που η ΝΔ προσέλαβε με μπλοκάκι κρίνοντας ότι έχουν ανεπαρκή εκπαίδευση και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια», αναφέρει σε δήλωση της η Πόπη Τσαπανίδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολιάζει ότι «με τον πιο δραματικό τρόπο διαπιστώνουμε ότι η αριστεία και το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι τα ρουσφέτια και η αδιαφορία για την ασφάλεια των πολιτών».


Τι διαπιστώνει η ΡΑΣ για την εκπαίδευση του προφυλακισμένου σταθμάρχη της Λάρισας - 

Στο συμπέρασμα ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας -αλλά και όσοι εκπαιδεύτηκαν στον ίδιο κύκλο μαζί του- δεν έχει εκπαιδευτεί σωστά καταλήγει η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: 

«Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων με τα έως σήμερα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, διαβλέπει ισχυρές ενδείξεις ότι ο θεωρητικός και πρακτικός κύκλος εκπαίδευσης που παρείχε ο Διαχειριστής της Σιδηροδρομικής Υποδομής (ΟΣΕ) σε προσωπικό του ΟΣΕ που επιτελεί κρίσιμα καθήκοντα (σταθμάρχες - κλειδούχους) υπήρξε ελλιπής και ως εκ τούτου ανεπαρκής» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΡΑΣ στην οποία προστίθεται:

«Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων με σειρά ελέγχων διερεύνησε τον κύκλο της εκπαίδευσης του Προσωπικού Κλάδου Κυκλοφορίας στον οποίο συμμετείχε ο σταθμάρχης που εμπλέκεται στο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2022 και διαπίστωσε ότι δεν τεκμηριώνεται η σωστή και ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων του συγκεκριμένου κύκλου μαθητείας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που καταγράφονται στον Οδηγό Σπουδών».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ