Πολιτικη & Οικονομια

Δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες ο Βαρουφάκης - Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 19χρονος

«Σωματώδης, περίπου 25 ετών αυτός που με χτύπησε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαρουφάκης - Επίθεση στα Εξάρχεια: Δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες
© Dimitris Kapantais/ SOOC

Γιάνης Βαρουφάκης: Κατάθεση για την επίθεση σε βάρος του - Δεν δήλωσε παράσταση προς Υποστήριξη Κατηγορίας

Κατάθεση χωρίς να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας έδωσε στην 1η Ανακρίτριας Ανηλίκων ο γενικός γραμματέας του Μέρα 25, Γιάννης Βαρουφάκης, για την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα αγνώστων την περασμένη Παρασκευή στα Εξάρχεια.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών. Κατά τον κ. Βαρουφάκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έσπευσε να αναφερθεί σε ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, πριν καν καταθέσει ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Ελεύθερος με την επιβολή του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε ο 19χρονος που απολογήθηκε για την επίθεση στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο νεαρός, δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση, απολογήθηκε στην 1η Ανακρίτρια Ανηλίκων μετά το μεσημέρι και αφού είχε προηγηθεί η κατάθεση του θύματος της επίθεσης πρώην υπουργού ο οποίος δεν θέλησε να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Η δικαστική λειτουργός διέταξε να αφεθεί ελεύθερος και ένας 35χρονος που προσήχθη χθες για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν στην ομάδα που επιτέθηκε στον κ. Βαρουφάκη. Η Ανακρίτρια θα μελετήσει τα στοιχεία και εφόσον το κρίνει θα ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ώστε να τον καλέσει σε απολογία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ