Πολιτικη & Οικονομια

Απάντηση της ΝΔ στην Τάνια Καραγιάννη: Ξεχειλίζει από φανατισμό ένα στέλεχος ανεξάρτητης αρχής

Tι συνέβη με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα κεντρικα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς
© EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΔ για Καραγιάννη: Ανάρτηση που ξεχειλίζει από φανατισμό από ένα στέλεχος ανεξάρτητης αρχής

Η Νέα Δημοκρατία «απάντησε» στην ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπρόσωπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Τάνιας Καραγιάννη, η οποία έκανε λόγο για «κυβέρνηση αδίστακτων ικανών για τα πάντα!» και χαρακτήρισε τους νυν κυβερνώντες «εξόφθαλμα επικίνδυνους για την κοινωνία και τα παιδιά της».

Σε ανάρτηση της η κυρία Καραγιάννη αναφέρει: «Πριν ακριβώς έξι μήνες έγραφα ότι: «Είναι μια κυβέρνηση αδίστακτων, ικανών για τα πάντα!» Διαπλοκή, απευθείας αναθέσεις, σκάνδαλα, διαφθορά, ακρίβεια, αύξηση ανισοτήτων, υποβάθμιση κοινωνικού κράτους, απαξίωση δημοσίων υποδομών. Σήμερα θα πρόσθετα ότι είναι εξόφθαλμα επικίνδυνοι για την κοινωνία και τα παιδιά της. Γιατί τέτοιες είναι οι πολιτικές που ασκούν. Προσωπικά θα συνεχίσω, απ’ όπου κι αν βρίσκομαι, να λέω μόνο και πάντα αυτό που πιστεύω. Όπως έκανα και πριν. Και πιο πριν. Και πιο πριν.
Τα τελευταία 20 χρόνια που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ασχολούμαι με τα κοινά. Σταθερά. Και με ειλικρίνεια».

Στην ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

«Η κ. Καραγιάννη ήταν αποσπασμένη από τη ΡΑΣ στον ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε το τραγικό δυστύχημα. Λίγες μέρες μετά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, υπό το βάρος της κατακραυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να άρει την απόσπασή της. Η κα Καραγιάννη, ως στέλεχος μιας ανεξάρτητης αρχής, κάνει μια ανάρτηση που ξεχειλίζει από φανατισμό και επιθετικότητα χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, την Κυβέρνηση ως «Κυβέρνηση αδίστακτων» και προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να λέει ακριβώς τα ίδια. Ένα στέλεχος ανεξάρτητης αρχής που εκφράζεται δημόσια με τέτοιο φανατισμό δείχνει ότι κάθε άλλο παρά διακρίνεται για την ανεξαρτησία με την οποία μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Η ιστορία της κ. Καραγιάννη αποτελεί μια μικρογραφία των χρόνιων παθογενειών του Δημοσίου. Μέλος «υποστελεχωμένης», κατά τα λεγόμενα της προέδρου της, ανεξάρτητης αρχής, αποσπασμένη σε κομματικά γραφεία, που επιστρέφει κατόπιν της τραγωδίας στην οργανική της θέση συνεχίζοντας να λειτουργεί σαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζοντας κομματικό φανατισμό που δεν συνάδει με τα χαρακτηριστικά, την αντικειμενικότητα της κρίσης και την ανεξαρτησία του ρόλου που υπηρετεί».

Τέμπη: Την επιστροφή της στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τηναποσπασμένη αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου

Μετά την αποκάλυψη ότι η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, ανεξάρτητη αρχή αρμόδια για τον έλεγχο της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών και την έρευνα επί των ατυχημάτων, είναι υποστελεχωμένη και κυρίως ότι από τα λίγα στελέχη της ΡΑΣ δύο είναι αποσπασμένα στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να λήξει η απόσπαση της κυρίας Καραγιάννη και να επιστρέψει στην υπηρεσία για την οποία προσλήφθηκε στο Δημόσιο.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Μετά τις αποκαλύψεις για απόσπαση της αναπληρώτριας Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και μιας ακόμη υπαλλήλου στο γραφείο του κ.Ραγκούση από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, ενώ την ίδια στιγμή κατήγγειλε έλλειψη προσωπικού στη ΡΑΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να άρει την απόσπαση της κας Καραγιάννη, παρότι μέχρι χθες τη δικαιολογούσε. Κατήγγειλε, δηλαδή, κάτι στο οποίο συνέβαλε να συμβεί. Καλοδεχούμενη η απόφαση για άρση της απόσπασης. Αλλά πριν από την εύκολη κριτική και τις δηλώσεις ότι «όλα λειτουργούσαν καλά και χάλασαν επί κυβέρνησης ΝΔ», ας αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες για τις χρόνιες παθογένειες και για το αν η ΡΑΣ επιτέλεσε και σε ποιο βαθμό τον εποπτικό της ρόλο. Οι πολίτες ζητούν αλήθειες και όχι υπεκφυγές και υποκρισία.

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν από έγγραφα που δημοσίευσε η Political, και τα οπ οία αποδείκνυαν πως δύο από τα τέσσερα άτομα προσωπικό που διαθέτει η ΡΑΣ είχαν αποσπαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Μία εξ αυτών ήταν η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Καραγιάννη, ενώ άλλη μία υπάλληλος της ΡΑΣ είχε αποσπαστεί στο γραφείο του Γ. Ραγκούση.

Χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ με έγγραφό του προς το υπουργείο Εσωτερικών, ζητά την άρση της απόσπασης της κ. Καραγιάννη ώστε να επιστρέψει στην ΡΑΣ αναφέροντας ότι κατανοεί «το δύσκολο έργο που από εδώ και στο εξής θα έχει η Αρχή για τη διαλεύκανση των αιτιών του μοιραίου δυστυχήματος στα Τέμπη και προκειμένου να συνδράμουμε με κάθε τρόπο».

Η απόσπαση της συγκεκριμένης υπαλλήλου έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 προκαλώντας επιπρόσθετα προβλήματα στον ελεγκτικό ρόλο της Αρχής. Ειδικότερα η μετακίνηση της υπαλλήλου Ε.Δ. στο γραφείο του κ. Ραγκούση είχε ως αποτέλεσμα να χρεωθούν τα έως τότε καθήκοντά της στο Γραφείο Προμηθειών στον συνάδελφό της Σ.Α. ο οποίος ασκεί καθήκοντα στην κρίσιμη διεύθυνση Ασφάλειας και Διαλειτουργικότητας - Τμήμα Ασφάλειας Σιδηροδρόμων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ