Πολιτικη & Οικονομια

Η δήλωση Θεοδωρικάκου για την ταυτοποίηση των δραστών της επίθεσης στον Βαρουφάκη

«Ομάδα αναρχικών, αυτή είναι η αλήθεια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάκης Θεοδωρικάκος
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Γιάνης Βαρουφάκης: Η ανάρτηση με αιχμές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τους δράστες της επίθεσης

Την ταυτοποίηση των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέροντας ότι η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για αναρχικούς «όσο και αν αυτή δεν βολεύει κάποιους».

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση του στο Twitter, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες της επίθεσης στον πρόεδρο του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…».

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη ενός 17χρονου, ο οποίος εμπλέκεται στην επίθεση και τον ξυλοδαρμό του Γραμματέα του ΜέΡΑ25. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά τρία άτομα και αναμένεται η σύλληψη και των άλλων δύο.

Ο συλληφθείς και οι άλλοι δύο φέρονται ότι ήταν μεταξύ των συνολικά οκτώ ατόμων που μπήκαν στο εσωτερικό του εστιατορίου που έτρωγε ο κ. Βαρουφάκης. Ορισμένοι εξ αυτών είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπα τους, άλλοι φορούσαν κουκούλες και κάποιοι χειρουργικές μάσκες.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος, καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr3k28k82ccp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ