Πολιτικη & Οικονομια

Εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ η Σοφία Νικολάου (βίντεο)

Το παρασκήνιο της απόφασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σοφία Νικολάου
Σοφία Νικολάου

Σοφία Νικολάου - Η απόφαση να μη βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Εύβοια - Η έρευνα από την οικονομική εισαγγελία και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις αναθέσεις

Η Σοφία Νικολάου δεν θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, διαμηνύουν διαρροές από την Πειραιώς.

«Επειδή όσα λέει η κυρία Νικολάου, προκαλούν διάφορα ερωτηματικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολάου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η Σοφία Νικολάου θα κατέβαινε με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, ωστόσο -σύμφωνα με πληροφορίες- αποφάσισε να αποσυρθεί οικειοθελώς, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα από την Οικονομική Εισαγγελία για την υπόθεση των αναθέσεων εν μέσω πανδημίας covid, την περίοδο που τελούσε επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr2w0wkk8oi1)

ΣΥΡΙΖΑ για Σοφία Νικολάου και ΝΔ: «Ας τα λύσουν μεταξύ τους»

Ανακοίνωση για τη μη συμπερίληψη της Σοφίας Νικολάου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η κα Νικολάου δεν θα είναι τελικά υποψήφια στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Μετά την εξέλιξη αυτή, μένουν δύο πράγματα:

  • Η αποδεδειγμένη ζημία των δημοσίων ταμείων από το πλιάτσικο με τις απευθείας αναθέσεις σε ανύπαρκτες εταιρείες που πλέον διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και
  • η ντροπή δεκάδων στελεχών και υπουργών της ΝΔ που τόσο καιρό την υπερασπίζονταν με πάθος.

»Τώρα, αν αποπέμφθηκε από τα ψηφοδέλτια ή δεν είχε το θάρρος ούτε αυτό να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και αποχώρησε οικειοθελώς, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ας τα λύσουν μεταξύ τους».

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ και η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με Οικονόμου για τη Σοφία Νικολάου

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Φεβρουαρίου σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει: «Και με τη βούλα του ΣΔΟΕ πλέον επιβεβαιώνεται το πλιάτσικο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο δημόσιο χρήμα», προσθέτοντας: «Το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, για τις απευθείας αναθέσεις της άλλοτε γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και πλέον υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ στην Εύβοια, Σοφίας Νικολάου, κάνει λόγο για ζημιά 2 εκ. ευρώ του Δημοσίου κατά την περίοδο Μάρτιος 2020 - Μάρτιος 2021».

Παράλληλα, είχε καλέσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ τη Σοφία Νικολάου.

Για το ζήτημα με την κα Νικολάου και το αν τελικά ίσχυε η υποψηφιότητά της ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε αναφέρει στις 20 Φεβρουαρίου: «Η κα Νικολάου έχει δώσει τις δικές της εξηγήσεις. Η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων είναι σε εξέλιξη και σταθμίζονται όλα τα δεδομένα που αφορούν τους υποψηφίους. Η κα Νικολάου ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ που ήρθε σε χρόνο ρεκόρ στην κατοχή της εφημερίδας σας, την αδικεί. Θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα. Υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ