Πολιτικη & Οικονομια

Παπαγγελόπουλος: «Προσπάθησαν να με εξοντώσουν για να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis»

Η πρώτη δήλωση μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ειδικό Δικαστήριο: Η δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την καταδίκη του - Η χρηματική ποινή και η θέση των δικηγόρων του

«Προσπάθησαν να με εξοντώσουν και να με κλείσουν φυλακή για να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis» υποστηρίζει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου και την καταδίκη του για δύο περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος. 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για «γελοίες, ανύπαρκτες, κατασκευασμένες και άσχετες με το σκάνδαλο της Novartis περιπτώσεις ενός πλημμελήματος».

Η δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

«Για πέντε ολόκληρα χρόνια προσπάθησαν να με εξοντώσουν και να με κλείσουν φυλακή για να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis.

Απέτυχαν. Η Novartis αποδείχτηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και εγώ καταδικάστηκα για δύο γελοίες, ανύπαρκτες, κατασκευασμένες και άσχετες με το σκάνδαλο της Novartis περιπτώσεις ενός πλημμελήματος, με οριακή πλειοψηφία μόνο σε χρηματική ποινή. Νιώθω σφόδρα προσβεβλημένος που το τομάρι μου κάποιοι απαίτησαν να γδάρουν, κοστολογήθηκε τόσο φθηνά.

Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει και συνεχίζει να θλίβεται. Αυτά προς το παρόν».

Οι δικηγόροι του Δ. Παπαγγελόπουλου προανήγγειλαν προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ένας εκ των συνηγόρων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ανέφερε σε δηλώσεις του ότι αφού καθαρογράφει η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Η σημερινή απόφαση του ειδικού δικαστηρίου έρχεται να ενταφιάσει οριστικά και αμετάκλητα το σαθρό κατηγορητήριο σε βάρος του εντολέως μας ένα κατηγορητήριο που συντάχθηκε από μία ομάδα σκευωρών που ενοχλείται όταν ελέγχεται. Η απόφαση του δικαστηρίου επέβαλε μόνον χρηματική ποινή εξευτελίζοντας το νόημα της οποιασδήποτε απαξίας των δύο περιπτώσεων για τις οποίες κατ' οριακή πλειοψηφία ο εντολέας μας κρίθηκε ένοχος. Εκρίθη ομόφωνα αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική πράξη κατάχρησης εξουσίας εκρίθη αθώος για τις τέσσερις από τις έξι συνολικά υποπεριπτώσεις του ενός πλημμελήματος στις δύο που έχει κριθεί ένοχος αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά και εν τέλει επιβλήθηκε μόνον χρηματική ποινή», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqxu5ya3qzi9)

Χρηματική ποινή 10.000 και αναγνώριση ελαφρυντικών στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

ο Ειδικό Δικαστήριο επέβαλλε χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κρίθηκε σήμερα (4.3) ένοχος για δύο περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, τα οποία ζήτησε η υπεράσπιση του. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 8-5 με τη μειοψηφία να εκφράζει τη θέση ότι δεν πρέπει να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον πρώην υπουργό.

«Ο βίος του ήταν υποδειγματικός» ανέφερε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου με την εισαγγελέα της έδρας, Όλγα Σμυρλή, να εισηγείται να γίνουν δεκτά από το δικαστήριο και τα δυο ελαφρυντικά που προτάθηκαν και στη συνέχεια να προτείνει να την επιβολή χρηματικής ποινής 1.000 ευρώ. Η αναγνώριση των ελαφρυντικών από το δικαστήριο «ξεκλείδωσε» τις διατάξεις του νόμου που προβλέπουν επιβολή χρηματικής ποινής ή κοινοφελούς εργασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ