- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης έστησε Ειδικά δικαστήρια για υπουργούς μου αλλά δεν τόλμησε για εμένα
Το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζει τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση Παππά – Καλογρίτσα – Πυρά κατά Μητσοτάκη
Την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Παππά - Καλογρίτσα σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης».
«Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
«Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου», σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως «οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό». «Και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες», αναφέρει και ξεκαθαρίζει: «Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου και έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός».
«Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης έχει φαίνεται άλλη άποψη. Δεν πήρε το μάθημά του από την πρόσφατη περιπέτεια της πολιτικής μας ζωής, όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Και για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία. Τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης», συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας και διαμηνύει: «Ας γνωρίζει όμως, ότι συνήθως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος, μέσα στο λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Την τελική ετυμηγορία, άλλωστε, θα τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός».
Πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, ο κ. Μητσοτάκης αξιοποίησε την πλειοψηφία του για να στήσει Ειδικά δικαστήρια για τους αντιπάλους.
— Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras (@atsipras) February 24, 2023
Φάνηκε δειλός.
Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, αλλά υπουργούς.
Ας ξέρει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.
ΝΔ για καταδίκη Παππά: «Υπάρχουν όντως δικασταί εις τας Αθήνας κ. Τσίπρα»
Νωρίτερα, η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, σχολίασε την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Καλογρίτσα.
Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα, μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, ανήρτησε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να δηλώνει: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της δημοκρατίας για άλλη μια φορά νίκησε το σκοτάδι».
«Ναι. Υπάρχουν όντως δικασταί εις τας Αθήνας. Και καταδίκασαν ομόφωνα τον συνεργάτη σας. Ομόφωνα και αμετάκλητα ένοχος ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για παράβαση καθήκοντος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.
Ομόφωνα 13 Δικαστές έκριναν ένοχο τον κ. Παππά για παράβαση καθήκοντος. Θα αναλάβει ο κ. Τσίπρας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί; Θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά; pic.twitter.com/O8bIhYK1Jp
— ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (@neademokratia) February 24, 2023
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.