Πολιτικη & Οικονομια

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η στήριξη στην Ουκρανία είναι καθήκον όλων μας

Το μήνυμα της ΠτΔ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη ρωσική εισβολή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ουκρανία από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη ρωσική εισβολή.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στέλνει μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη ρωσική εισβολή © Theodore Manolopoulos / Presidency Handout / SOOC

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ουκρανία από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη ρωσική εισβολή.

«Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με τον ουκρανικό λαό, που μάχεται ηρωικά κατά της ρωσικής εισβολής για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του. Η στήριξη στην Ουκρανία είναι καθήκον όλων μας».

Αυτά τονίζει σε μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η κ. Σακελλαροπούλου:

«Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την έναρξη ενός αδιανόητου πολέμου, ο οποίος αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αξιών. Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με τον ουκρανικό λαό, που μάχεται ηρωικά κατά της ρωσικής εισβολής για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του. Η στήριξη στην Ουκρανία είναι καθήκον όλων μας. Σλάβα Ουκρέινι!».

Ένας χρόνος πολέμου στην Ουκρανία: Το μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μήνυμά του μέσα από τα social media εκφράζει την αισιοδοξία του για το τέλος του πολέμου μέσα στο 2023. 

«Η επέτειος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σηματοδοτεί έτος πόνου, θλίψης, πίστης και ενότητας», σημειώνει σε ανάρτησή του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπογραμμίζοντας πως «ξέρουμε ότι το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης μας!».

«Στις 24 Φεβρουαρίου, εκατομμύρια από εμάς κάναμε μια επιλογή. Δεν υψώσαμε μία λευκή σημαία, αλλά μία γαλαζοκίτρινη. Δεν επιλέξαμε τη φυγή, αλλά την αντιμετώπιση του πολέμου. Ο λαός αντιστέκεται και μάχεται. Ήταν μια χρονιά πόνου, θλίψης, πίστης και ενότητας και φέτος, μείναμε ανίκητοι. Γνωρίζουμε ότι το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης μας!», γράφει ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Η Ουάσιγκτον ανήγγειλε τη χορήγηση νέας δόσης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην επικράτεια της γειτονικής της χώρας.

«Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν τη χορήγηση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας 2 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνει το πακέτο.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος συνόδευσε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην επίσκεψη που έκανε στο Κίεβο αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει διαρκώς «πώς να δώσει στην Ουκρανία τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για τη νίκη της».

Θύμισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι «περισσότερο πυροβολικό, περισσότερα πυρομαχικά, περισσότερα HIMARS», πέρα από τη δέσμευση της κυβέρνησής του να στείλει περισσότερα ελαφριά τεθωρακισμένα και, αργότερα, βαριά άρματα μάχης.

Το σύστημα HIMARS, το οποίο κατασκευάζει ο αμερικανικός κολοσσός της αμυντικής βιομηχανίας Lockheed Martin, αποτελείται από εκτοξευτήρες πολλαπλών κατευθυνόμενων πυραύλων προσαρμοσμένων σε οχήματα με ελαφριά θωράκιση. Χρησιμοποιείται ήδη από τις ουκρανικές δυνάμεις, που το χαρακτηρίζουν εξαιρετικά ακριβές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ