Πολιτικη & Οικονομια

Το παρασκήνιο της απόφασης του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές

Τι ρόλο έπαιξε το τηλεφώνημα από Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής
© Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Κώστας Καραμανλής: Το παρασκήνιο της απόφασης να μην είναι υποψήφιος

Με μία λιτή γραπτή ανακοίνωση, πέντε προτάσεων, ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, ανακοίνωσε την απόφαση του να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική του διαδρομή και να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Είχε προηγηθεί, χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ήταν σε καλό κλίμα. «Σέβομαι την απόφασή σου», φέρεται να απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή δεν συνοδεύεται από αιχμές και δηλώνει ότι στηρίζει πάντα την παράταξη. Πρόσθεσε δε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι: «φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή», ενώ εξέφρασε τη σιγουριά του, ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές.  

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή να κάνει μια ομιλία σε εκδήλωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, κάτι το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να απεδέχθη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Καραμανλής, ανιψιός του «Εθνάρχη» και ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, εκλέγεται αδιάλειπτα βουλευτής από τον Ιούνιο του 1989. Βρέθηκε για 12 χρόνια στο τιμόνι της Ν.Δ, από το 1997 έως το 2009, ενώ διετέλεσε Πρωθυπουργός από το 2004 ως το 2009.

Καραμανλής: «Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου, δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί σχεδόν μισό αιώνα.

Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες», αναφέρει στη δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής.

Μητσοτάκης: «Ο Κ. Καραμανλής θα είναι παρών στη μάχη»

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και στον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική. Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας.

Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ