Πολιτικη & Οικονομια

Δικηγόρος Καϊλή: «Ο Παντσέρι θα κατηγορήσει και τον πάπα για να σώσει τον εαυτό του»

O M. Δημητρακόπουλος για τη νέα παράταση προφυλάκισης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος
© Stringer / SOOC

Qatargate - Δικηγόρος Εύας Καϊλή: Τα γενέθλια της κόρης της, ο Παντσέρι και η έφεση στην παράταση προφυλάκισης

Έφεση στην απόφαση των δικαστών να παρατείνουν την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή αναμένεται να καταθέσουν οι δικηγόροι της. Η ευρωβουλευτής, που βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενη για το Qatargate, θέλει να αποφυλακιστεί προκειμένου να είναι κοντά στην κόρη της, καθώς πλησιάζουν τα γενέθλιά της. 

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε πως η ευρωβουλευτής «θα συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα της, για να αποδείξει ότι είναι αθώα. Δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθεί ποινικά αδικήματα που δεν έχει διαπράξει για να βγει μία ώρα γρηγορότερα, όπως έκαναν άλλοι». Μάλιστα, αναφερόμενος στον Αντόνιο Παντσέρι υποστήριξε ότι «έχει κατηγορήσει μέχρι στιγμής 5 ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και την κ. Καϊλή, χωρίς κανένα στοιχείο, παρά μόνο τον λόγο του. Είναι αναξιόπιστος, αδίστακτος και εάν του ζητήσουν να κατηγορήσει ακόμα και τον πάπα, θα το κάνει προκειμένου να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqkklpi4xaox)

Την ίδια ώρα, ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, είπε σε χθεσινές δηλώσεις του ότι ζήτησε την αποφυλάκισή της υπό όρους, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία. Ο Σβεν Μαρί τόνισε πως η Εύα Καϊλή είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της. «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς του. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι», είπε χαρακτηριστικά.

Παρατείνεται η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή για δύο μήνες

Ο νέος Βέλγος δικηγόρος υπεράσπισής της, ο κ. Σβεν Μαρί, δήλωσε μετά την ακρόαση της κ. Καϊλή, ότι ζήτησε από τους δικαστές την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους ή έστω τον κατ'οίκον περιορισμό της με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην 24 μηνών κόρη της.

«Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κίνηση αυτή των αρχών είναι συμβολική. Μόνο που η Εύα Καϊλή δεν είναι μόνον αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση αύριο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Βέλγος δικηγόρος της Καϊλή.

Βάσει της διαδικασίας, η προληπτική κράτηση της κ. Καϊλή αυτή τη φορά παρατείνεται για δύο μήνες. Οι δικηγόροι της έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός εικοσιτεσσάρων ωρών και μετά από δεκαπέντε ημέρες να αποφασίσει το Εφετείο αν θα παραμείνει υπό κράτηση, ή όχι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqkjygsxsq1d)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ