- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπό κράτηση παραμένει η Εύα Καϊλή
Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας
Qatargate: Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή - Δεν έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης - Τι ανέφερε ο συνήγορός της
Το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε να παρατείνει την προληπτική κράτηση της Εύας Καϊλή και του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση διαφθοράς Qatargate, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο Belga.
Η επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βρυξελλών δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Η Εύα Καϊλή βρέθηκε σήμερα για τρίτη φορά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών για το αίτημα αποφυλάκισής της. Ο νέος Βέλγος δικηγόρος υπεράσπισής της, ο κ. Σβεν Μαρί, δήλωσε μετά την ακρόαση της κ. Καϊλή, ότι ζήτησε από τους δικαστές την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους ή έστω τον κατ' οίκον περιορισμό της με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην 24 μηνών κόρη της.
Βάσει της διαδικασίας, η προληπτική κράτηση της κ. Καϊλή αυτή τη φορά παρατείνεται για δύο μήνες. Οι δικηγόροι της έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός 24 ωρών και μετά από δεκαπέντε ημέρες να αποφασίσει το Εφετείο αν θα παραμείνει υπό κράτηση, ή όχι.
Δέκα ευρωβουλευτές καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή
Επιστολή στην πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα έστειλαν δέκα ευρωβουλευτές από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να καταγγείλουν τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στις φυλακές του Βελγίου. Πιο αναλυτικά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε το απόγευμα της Τετάρτης (15.02) ότι 10 ευρωβουλευτές από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών (S&D) έστειλαν επιστολή στις 13 Φεβρουαρίου απευθυνόμενοι στην πρόεδρο του ΕΚ, Ρομπέρτα Μέτσολα.
Με την επιστολή τους αυτή, οι ευρωβουλευτές θέλησαν να καταγγείλουν τις συνθήκες υπό τις οποίες η πρώην συνάδελφός τους, Εύα Καϊλή, κρατείται προληπτικά στις φυλακές Χάρεν.
«Η πρόεδρος έλαβε μια επιστολή και θα την εξετάσει. Είναι σύνηθες οι αιρετοί και οι ευρω-ομάδες να κοινοποιούν τις ανησυχίες τους στην προεδρία με επιστολή. Αυτές οι επιστολές δεν είναι δημόσιες» αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και σημείωσε: «Η πρόεδρος βρίσκεται σε επαφή με τις βελγικές αρχές».
Σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», την επιστολή αυτή υπογράφουν 10 ευρωβουλευτές, όλοι ιταλικής υπηκοότητας. Κάτι που, όπως σημειώνει η εφημερίδα, είναι εντυπωσιακό, δεδομένου ότι η φύση του αρχείου επηρεάζει ουσιαστικά άτομα κοντά ή μέσα στο S&D και ιταλικής υπηκοότητας.
«Δεν πρόκειται για πρωτοβουλία της ομάδας S&D αλλά για ατομική πρωτοβουλία ευρωβουλευτών» διευκρινίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της πολιτικής ομάδας, αναφερόμενος στους υπογράφοντες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τον τελικό του Μουντιάλ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.