Πολιτικη & Οικονομια

Τα παράνομα δίκτυα διακινητών και οι φράχτες στα σύνορα, η ατζέντα Μητσοτάκη στη σύνοδο της ΕΕ

Αναλυτικά τι ζήτησε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η σημασία αντιμετώπισης των παράνομων δικτύων διακινητών και οι φράχτες στα σύνορα -  Αναλυτικά τι ζήτησε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες

Ο πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβαση του στο Μεταναστευτικό στην άτυπη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες υπογράμμισε τη σημασία αντιμετώπισης των παράνομων δικτύων διακινητών, μνημονεύοντας το πρόσφατο τραγικό περιστατικό ανοικτά της Λέρου.

Τόνισε ακόμη ότι οι εθελοντικές επανεγκαταστάσεις δεν είναι αποτελεσματικές, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη μεγαλύτερης χρηματοδοτικής βοήθειας στις χώρες πρώτης γραμμής μέσω της παροχής ευελιξιών στα Ταμεία ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν για το Μεταναστευτικό και κονδύλια από τα Ταμεία Συνοχής, σύμφωνα με κυβερνητικες πηγες.

Ζήτησε επιπλέον χρήματα για έργα όπως ο φράχτης στα σύνορα

Σύμφωνα με το Politico, οι ηγέτες της ΕΕ συμπεριέλαβαν στο κείμενο συμπερασμάτων την οδηγία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να χρηματοδοτήσει μέτρα για τα κράτη μέλη που συμβάλλουν άμεσα στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», μια διατύπωση που ορισμένοι θεωρούν ότι σημαίνει άμεσα φράχτες στα σύνορα.

Στη συζήτηση που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν ανέλυσαν ζητήματα που αφορούν στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και διμερή ζητήματα με αιχμή την στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας.

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας και της Ευρώπης στον αγώνα της Ουκρανίας για την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ