Πολιτικη & Οικονομια

Δεν είναι όλες οι εγκληματικές οργανώσεις ίδιες

Γιατί οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισαν το νομοσχέδιο

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η τροπολογία για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές και το «παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κάποιοι ενδεχομένως να διαφωνείτε με τον τίτλο του σημερινού «και μπράβο τους...» αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή χρόνια πλύσης εγκεφάλου από τους αντιδραστικούς και τους νεοφιλελεύθερους σάς έχουν κάνει να πιστέψετε ότι οι εγκληματικές οργανώσεις είναι όλες το ίδιο απεχθείς και ότι ο θάνατος είναι ο ίδιος είτε προέρχεται από το απάνθρωπο χέρι ενός εθνικοσοσιαλιστή είτε από το ευαίσθητο χέρι ενός ακροαριστερού «τρομοκράτη».

Ευτυχώς οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά κι έτσι δεν υπερψήφισαν το νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε από ανθρώπους που δεν μπορούν (ή κάνουν ότι δεν μπορούν) να καταλάβουν ότι δεν είναι όλες οι εγκληματικές οργανώσεις το ίδιο και γι' αυτό ο αποκλεισμός από τις εκλογές πρέπει να αφορά μόνο κόμματα πίσω από τα οποία κρύβονται εγκληματικές οργανώσεις των εθνικοσοσιαλιστών και όχι εγκληματικές οργανώσεις της ακροαριστεράς ή της ελληνικής μαφίας που όσο να ’ναι μπορεί να έχουν κι ένα ιδανικό υπέρ του ανθρώπου.

Πρόκειται για νομοσχέδιο το οποίο στρέφεται ευθέως εναντίον της αριστεράς (άρα και εναντίον της κοινωνίας για το καλό της οποίας μόνο η αριστερά αγωνίζεται) καθώς αφήνει ανοιχτό το παραθυράκι από το οποίο αύριο μεθαύριο μπορεί να απαγορευτεί η συμμετοχή στις εκλογές και σε ένα κόμμα πίσω από το οποίο θα κρύβονται τα στελέχη μιας «εγκληματικής» οργάνωσης της ακροαριστεράς όπως ας πούμε είναι η Επαναστατική Οργάνωση 17η Νοέμβρη.

Φαίνεται πως οι συντάκτες του νομοσχεδίου δεν έχουν καταλάβει ότι η δημοκρατία είναι εκείνο το πολίτευμα που ανέχεται ακόμα και τους εχθρούς της, αρκεί φυσικά αυτοί να ανεμίζουν κόκκινη ή κοκκινόμαυρη και όχι ολόμαυρη σημαία. Δεν είναι όλοι οι εχθροί της δημοκρατίας το ίδιο όπως δεν είναι το ίδιο και όλες οι καταλύσεις της δημοκρατίας. Κάποιες μάλιστα είναι καταλύσεις οι οποίες οδηγούν σε καθεστώτα ακόμα πιο ελεύθερα και δημοκρατικά, όπως τα καθεστώτα των χωρών του ανατολικού μπλοκ τα οποία δυστυχώς η Νέα Τάξη Πραμάτων οδήγησε με δόλιους τρόπους στην κατάρρευση.

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, σας καλώ να αντισταθείτε σ’ αυτήν την απαράδεκτη εξίσωση εγκληματικών οργανώσεων και εγκληματιών. Δεν είναι όλοι ίδιοι και είναι λάθος να τα ισοπεδώνουμε όλα και να τους αντιμετωπίζουμε όλους ως ίδιους. Μην ξεχνάτε ότι οι υποστηρικτές κάποιων από αυτές τις οργανώσεις μπορεί και να ψηφίσουν με τρόπο που θα επαναφέρει τη δημοκρατία στην Ελλάδα είτε με το καλό είτε με το άγριο. Και μπράβο τους.    

Υ.Γ.1: Από τα αστεία επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στα οποία βασίστηκε το παραπάνω κείμενο, πιο τίμια μου φαίνεται η στάση του ΚΚΕ που δεν θέλει κανένας εγκληματίας να αποκλείεται από τις εκλογές (στην πραγματικότητα το ΚΚΕ δεν θέλει καν εκλογές).

Υ.Γ.2: Μεγαλύτερη ανοησία από την άποψη ότι η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει την κάθοδο του κόμματος του Κασιδιάρη στις εκλογές γιατί λιγουρεύεται τους ψηφοφόρους του δεν έχω ξανακούσει. Δηλαδή, κυβέρνηση της Νέας της Δημοκρατίας κινητοποίησε τη δικαιοσύνη για να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες, κυβέρνηση της Νέας της Δημοκρατίας έκανε όλα όσα αμελούσε να κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκείμενου να επιταχυνθεί η δίκη της Χρυσής της Αυγής, κυβέρνηση της Νέας της Δημοκρατίας έφερε νομοσχέδιο προκειμένου να αποκλειστεί από τις εκλογές το κόμμα του Κασιδιάρη και αυτοί που ήθελαν να το ψηφίσουν θα πάνε να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία; Είπαμε είναι χαζοί οι χρυσαυγίτες αλλά όχι και τόσο. Πιο πιθανό είναι να θελήσουν να την εκδικηθούν ψηφίζοντας ένα κόμμα που φιλοδοξεί να πάρει την εξουσία από τη ΝΔ (και το οποίο δεν επιτάχυνε τη δίκη των ηγετών τους και δεν ψήφισε τον αποκλεισμό τους από τις εκλογές). 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ