Πολιτικη & Οικονομια

Τζορτζ Τσούνης: Μήνυμα στην Τουρκία για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή

«Αυτή την ώρα όλοι πρέπει να είναι ψύχραιμοι. Δεν είναι ώρες για να ανεβάζουμε τους τόνους», συνέστησε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσούνης: Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα
Τζορτζ Τσούνης © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τζορτζ Τσούνης: Μήνυμα στην Τουρκία για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή

Mόνο ειρήνη και σταθερότητα είναι ανεκτά στην περιοχή, διαμήνυσε σχετικά με το κλίμα έντασης που επικρατεί με την Τουρκία ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης.

Ο Τζορτζ Τσούνης μιλώντας στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του MEGA και την Νίκη Λυμπεράκη διαμηνύει κοφτά ότι μόνον ειρήνη και σταθερότητα είναι ανεκτά στην περιοχή.

«Οι ΗΠΑ κατανοούν την κατάσταση κι αν κληθούμε θα φανούμε πολύ βοηθητικοί και προσηλωμένοι για την αποφυγή της σύγκρουσης. Ενθαρρύνουμε και τους δύο συμμάχους μας να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια και οποιαδήποτε κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο ατύχημα. Ο πρόεδρος Μπάιντεν γνωρίζει την περιοχή. Έχει εργαστεί και με τους δύο ηγέτες. Γνωρίζει τον πρόεδρο Ερντογάν εδώ και δεκαετίες. Καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Θα σας πω επίσης ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν καταλαβαίνει κι αγαπά την Ελλάδα και επιθυμεί ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός πρέσβης επέμεινε στην ανάγκη διαλόγου με αμοιβαίο σεβασμό ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, ενώ σημείωσε με νόημα ότι ένας διπλωμάτης πολλές φορές δεν μπορεί να μιλήσει δημοσίως με την ίδια γλώσσα.

Οι δυο χώρες έχουν ικανούς διπλωμάτες, είπε, και μπορούν να μιλήσουν για να κατευνάσουν τις εντάσεις.

Τόνισε, πάντως, ότι όλοι είναι απογοητευμένοι από τη ρητορική που χρησιμοποιείται από την Τουρκία. Γι΄αυτό, συμπλήρωσε, είναι αναγκαίος ο διάλογος , για να αλλάξει το παράδειγμα και να σταματήσει η συγκρουσιακή ρητορική.

«Αυτή την ώρα όλοι πρέπει να είναι ψύχραιμοι. Δεν είναι ώρες για να ανεβάζουμε τους τόνους», συνέστησε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ