Πολιτικη & Οικονομια

Καραγιάννης: Μειωμένο το πακέτο πολλαπλών διελεύσεων από την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Στα 10 ευρώ το κέρδος για τους οδηγούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή: Γ. Καραγιάννης: Μειώνεται το κόστος διέλευσης από τη Γέφυρα Χ. Τρικούπης – Στα 232 ευρώ το “e-pass”
© ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

 Γ. Καραγιάννης: Μειώνεται το κόστος διέλευσης από τη Γέφυρα Χ. Τρικούπης – Στα 232 ευρώ το “e-pass”

Μειώνεται κατά 10 ευρώ, μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης, το κόστος του μηνιαίου πακέτου διελεύσεων στην Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γ. Καραγιάννη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δ. Κωνσταντόπουλου, για «την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης» ο κ. Καραγιάννης είπε ότι όντως εντοπίστηκε μια αύξηση στους καθημερινούς χρήστες της γέφυρας (μηνιαίο πακέτο 42-45 διελεύσεων).

Όπως σημείωσε, το 2022, το πακέτο αυτό διαμορφωνόταν στα 242,56 ευρώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του παραχωρησιούχου, και το 2023 θα ανέβαινε στα 295 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι υπήρξε επικοινωνία και ουσιαστική συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την "Γέφυρα", κατά την οποία τονίστηκε ότι «αυτή η αβλεψία θα πρέπει να διορθωθεί».  

«Σας ανακοινώνω ότι η εταιρεία αποφάσισε να αναπροσαρμόσει την τιμή του πακέτου στα 232,90 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ λιγότερα από όσα πλήρωναν οι χρήστες πέρυσι» είπε ο κ. Καραγιάννης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε σχετική ανακοίνωση θα προβεί αύριο η εταιρεία "Γέφυρα". 

«Η παρέμβαση της κυβέρνησής μας (στην αύξηση) ήταν άμεση και οφείλω να πω ότι η εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρά την αβλεψία, και το λάθος της που έκανε, το διόρθωσε άμεσα» σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ