Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Alco: Το 41% τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας

Το 33% θέλει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Kυριάκο Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χέρι ψηφοφόρου ρίχνει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσκόπηση Alco: Το 41% τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας

Το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν αυτοδύναμη κυβερνηση αυξάνεται σταθερά από τον Σεπτέμβριο ανάφερει ως βασικό εύρημα το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσίασε απόψε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. 

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση φτάνει πλέον το 41% από 37% που ήταν τον Σεπτέμβριο ενώ το ποσοστό εκείνων που ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας έπεσε στο 46% από 49% που ήταν πριν από τέσσερις μήνες.

Στο ερώτημα αν θα πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή στον Αλέξη Τσίπρα, η υπεροχή του πρωθυπουργού είναι μεγάλη καθώς υπέρ του τάσσεται το 33% των ερωτηθέντων έναντι 24% που συγκεντρώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ένα μικρό έστω κομμάτι όσων στην έρευνα δηλώνουν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το ερώτημα τάσσονται υπέρ της δεύτερης ευκαιρίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη - με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις δεύτερες κάλπες με ενισχυμένη αναλογική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερώτημα πως θα ήταν σήμερα η κατάσταση αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 41% δηλώνει χειρότερα, ίδια το 27% και μόλις 23% αναφέρει καλύτερα. Τέλος σε ότι αφορά την ακρίβεια το 38% δηλώνει οτι ευθύνεται η διεθνής κρίση, το 25% λέει η κυβέρνηση και το 32% αναφέρει και οι δύο.

picture7
picture6

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ