Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Αποτελέσματα μετά τις εκλογές»

Η δήλωση του πρωθυπουργού στη συνάντηση με την ΠτΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθισμένος στον καναπέ του Προεδρικού Μεγάρου κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Γλυπτά Παρθενώνα: Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή στη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το ζήτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τέθηκε σήμερα (11.1) στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.  

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έχουν γίνει για επιστροφή και τις «συντονισμένες κινήσεις», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα αναμένονται όχι άμεσα, αλλά μετά τις εκλογές.

«Γίνεται μια αθόρυβη προσπάθεια της κυβέρνησης για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Δεν αναμένω αποτελέσματα σύντομα αλλά έχουμε κάνει συντονισμένες κινήσεις και αν ο λαός μας εμπιστευτεί ξανά, αυτόν τον στόχο θα τον επιτύχουμε σεβόμενοι τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα την ανάγκη να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το οποίο όλοι επιδιώκουμε, που δεν μπορεί να είναι άλλο από το να βλέπουμε και να απολαμβάνουμε, όχι εμείς οι Έλληνες μόνο, αλλά όλοι, και οι επισκέπτες, αυτό το παγκόσμιο, το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς στην ολότητά του στον φυσικό χώρο, που δεν είναι άλλος από το Μουσείο της Ακρόπολης, στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης», είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cppbzvbsqzwp)

Μητσοτάκης για Γλυπτά του Παρθενώνα: «Έχουμε σημαντική αλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο»

«Αυτά τα χρόνια κινηθήκαμε, πιστεύω, με μεγάλη μεθοδικότητα και έχουμε ήδη να επιδείξουμε κάποιες σημαντικές επιτυχίες. Επιστροφές πρώτων θραυσμάτων, όπως το "θραύσμα Fagan", αλλά και θραύσματα τα οποία κατέχει το Βατικανό, επιστρέφουν μόνιμα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Έχουμε ακόμα μία πολύ καλή απόφαση της UNESCO, αλλά το σημαντικότερο, κυρία Πρόεδρε, έχουμε πλέον μία πολύ σημαντική αλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε επίπεδο κοινής γνώμης αλλά και σε επίπεδο ανθρώπων που έχουν άποψη για το ζήτημα αυτό, απ' όλο το πολιτικό φάσμα, οι οποίοι πια ανοιχτά επιχειρηματολογούν υπέρ της ανάγκης για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητά τους και την ιδιαίτερη σημασία για τον παγκόσμιο πολιτισμό». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cppc0cdahhc1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ