Πολιτικη & Οικονομια

Qatargate: Στον ανακριτή σήμερα ο πατέρας της Εύας Καϊλή και ο Φράντσεσκο Τζόρτζι

Πιθανό η ευρωβουλευτής να κληθεί σήμερα για συμπληρωματική κατάθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύα Καϊλή - Φραντσέσκο Τζόρτζι
© EUROKINISSI

Qatargate - Εύα Καϊλή: Στον ανακριτή ο πατέρας της και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι

Για κατάθεση καλούνται σήμερα ο πατέρας της Εύας Καϊλή και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Τα δύο αυτά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του Qatargate δεν γνωρίζουν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και, σύμφωνα με το σύστημα του Βελγίου, θα τις μάθουν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, καλούμενοι να απαντήσουν επί τόπου. 

Η Εύα Καϊλή αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου ενώπιον των βελγικών δικαστικών Αρχών, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα παραμείνει προφυλακισμένη ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της.

Qatargate - Εύα Καϊλή: «Υπάρχουν ελπίδες αποφυλάκισης» - Τι λέει ο δικηγόρος της

Για την υπόθεση της Εύας Καϊλή και την κατάθεση που αναμένεται να δώσουν ο πατέρας και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αναφέρθηκε ο δικηγόρος της ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος εξέφρασε ελπίδες αποφυλάκισης. 

Σχετικά με την απολογία της Εύας Καϊλή με την 19η Ιανουαρίου, αναμένεται να επανεξεταστεί η συνέχιση ή όχι της προφυλάκισής της. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε πως υπάρχουν ελπίδες αποφυλάκισης, στηρίζοντας την άποψή του στον Βέλγο ανακριτή Μισέλ Κλεζ, ο οποίος «είχε αναφέρει πως ως προς το αδίκημα της δωροδοκίας δεν είχε στοιχεία εναντίον της Εύας Καϊλή».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpopi3zn6p55)

Qatargate - Εύα Καϊλή: Πιθανό να κληθεί σήμερα για συμπληρωματική κατάθεση

Για συμπληρωματική απολογία είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί σήμερα Τετάρτη (11.1) ενώπιον των ανακριτικών αρχών η Εύα Καϊλή. 

Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για ανατροπή των δεδομένων και τόνισε πως, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά αργά το βράδυ από την ίδια την ευρωβουλευτή, είναι πολύ πιθανό τελικώς σήμερα να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον των ανακριτικών Αρχών για συμπληρωματική απολογία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, χωρίς πάντως να γνωρίζει τον λόγο της κλήσης της, αφού το σύστημα στο Βέλγιο είναι διαφορετικό από το ελληνικό και οι κατηγορούμενοι δεν έχουν γνώση των αδικημάτων για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

Ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι η ακρόαση που θα κρίνει την προσωρινή της κράτηση ή όχι θα πραγματοποιηθεί στις 19 ή στις 20 Ιανουαρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ