Πολιτικη & Οικονομια

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Διυπουργική στο Μέγαρο Μαξίμου για την κηδεία του

Στο Τατόι πιθανόν η ταφή του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Διυπουργική για τα τελετουργικά της κηδείας του - Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Σε διυπουργική σύσκεψη, το πρωί της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου θα ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα τελετουργικά της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταφή του θα γίνει στο Τατόι στους βασιλικούς τάφους. Πιθανότερο σενάριο για την εξόδιο ακολουθία θεωρείται η Μητρόπολη της Αθήνας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Το μήνυμα Μητσοτάκη για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Στην «πολυκύμαντη διαδρομή» του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναφέρεται σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια Γκλύξμπουργκ.

Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός, η διαδρομή αυτή του τέως βασιλιά «σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου», ενώ κάνει αναφορά στη «διακριτική στάση» του Κωνσταντίνου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Β’ γράφεται «ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974».

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Από τραύματα, τα οποία επούλωσαν, ωστόσο, οι επιλογές, η ελεύθερη συνείδηση και η ωριμότητα του λαού μας. Αλλά και η διακριτική, είναι αλήθεια, στάση του ιδίου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974. Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής.

Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».