Πολιτικη & Οικονομια

Άμεση απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του Ερντογάν - «Προστατεύουμε την κυριαρχία μας»

«Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε να επιβάλει τετελεσμένα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το κτήριο του Υπουργείου Εξωτερικών
© EUROKINSSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ελληνοτουρκικά: Ηχηρή απάντηση στη ρητορική του Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων δίνουν διπλωματικές πηγές

Μήνυμα στην Άγκυρα πως η Αθήνα προστατεύει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, στέλνουν διπλωματικές πηγές, μετά τις νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

«Η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή , ασκώντας εξωτερική πολιτική βασισμένη σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών», σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

«Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα», τονίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Αντιθέτως, καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονιάς επιλύει τις εκκρεμότητες με τους γείτονες της, όπως με την Ιταλία και την Αίγυπτο, μέσω της αταλάντευτης εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας».

«Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», καταλήγουν.

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος από την Αττάλεια, «όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα τα βάζουμε μαζί σας».

«Εκτοξεύσαμε τον Ταϊφούν. Ποια είναι η ακτίνα δράσης του Ταϊφούν; 561 χιλιόμετρα. Τι κάνουν οι Έλληνες; Αναστατώνονται. Οι εφημερίδες φτιάχνουν αμέσως τίτλους: “Θα χτυπήσουν την Αθήνα”. Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα, όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν χαιρέτησε την αναπτυσσόμενη τουρκική αμυντική βιομηχανία, δηλώνοντας ότι η κάθε χώρα «φθονεί» την Τουρκία για το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μάχης Bayraktar TB2, αλλά και για το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος τζετ, Kizilelma.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ