Πολιτικη & Οικονομια

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό

Στις 12 το μεσημέρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέγαρο Μαξίμου
© EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κορωνοϊός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την ηγεσία του Υπ. Υγείας - Στην ατζέντα και οι ελλείψεις φαρμάκων

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το θέμα της έξαρσης του κορωνοϊού στην Κίνα, όπως επίσης και για τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους ταξιδιώτες από την ασιατική χώρα.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για το ζήτημα με τις ελλείψεις στα φάρμακα, μετά και από τη χτεσινή ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Η σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους ταξιδιώτες από Κίνα

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση οι χώρες-μέλη της ΕΕ κατέληξαν την Τετάρτη (04/01) σε συντονισμένη προληπτική προσέγγιση, δεδομένων των εξελίξεων με την Covid στην Κίνα, με τεστ 48 ωρών πριν από την αναχώρηση των ταξιδιωτών από την Κίνα και χρήση μάσκας.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέστησαν ότι οι επιβάτες που ταξιδεύουν από την Κίνα προς την ΕΕ θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ COVID-19 πριν επιβιβαστούν, καθώς το Πεκίνο σχεδιάζει να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς παρά το κύμα νέων μολύνσεων.

Η σύσταση προέρχεται από την Ολοκληρωμένη Ομάδα Πολιτικής Αντιμετώπισης Κρίσεων (IPCR) της ΕΕ, η οποία είναι ένα όργανο που αποτελείται από αξιωματούχους των 27 κυβερνήσεων της ΕΕ, και είναι σύμφωνη με σύσταση που είχε γίνει νωρίτερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ