Πολιτικη & Οικονομια

Ποια είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για εκλογές τον Απρίλιο

Ο διάλογος Μητσοτάκη - Κουτσούμπα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκλογές: Το σενάριο για Απρίλιο, η επικρατέστερη ημερομηνία και η διευκρίνιση Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό

«Φουντώνουν» τα σενάρια για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών τον ερχόμενο Απρίλιο, μετά και την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Απριλίου, αντί τον Μάιο του 2023, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί. 

Κατά τη διάρκεια συζητήσεών του με δημοσιογράφους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρίνισε ότι η απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού τον Απρίλιο του 2023 έρχεται λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου και όχι λόγω εκλογών. «Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν έχει σχέση με τις εκλογές. Θέλω να το αποσαφηνίσω. Η επιλογή να έρθει έναν μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τον Απρίλιο αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο», ανέφερε σε δημοσιογράφος ανήμερα την Πρωτοχρονιά στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καντέλη και το iefimerida, η Κυριακή 9 Απριλίου 2023 παραμένει η επικρατέστερη ημερομηνία για τη διενέργεια των εκλογών. 

Εκλογές: Ο διάλογος Κυριάκου Μητσοτάκη και Δημήτρη Κουτσούμπα

Διάλογο για την ημερομηνία διενέργειας των εκλογών είχαν το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο κ. Κουτσούμπας φέρεται να ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν έχει αποφασίσει για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, με τον πρωθυπουργό να απαντά: «μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά», με τον κ. Κουτσούμπα να επιμένει, ρωτώντας «πότε ακριβώς;». Ο πρωθυπουργός του απάντησε: «Μία εβδομάδα πριν, μία εβδομάδα μετά τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε».