Πολιτικη & Οικονομια

Στέλιος Πέτσας: «Τίποτα δεν άλλαξε στο προσοντολόγιο των ηθοποιών»

Τι δήλωσε για τον αντικαπνιστικό νόμο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
petsas567
Στέλιος Πέτσας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στέλιος Πέτσας: Η αναφορά στο προσοντολόγιο των ηθοποιών - Τι σημείωσε για τον αντικαπνιστικό νόμο

Για το προσοντολόγιο των ηθοποιών αλλά και τον αντικαπνιστικό νόμο μίλησε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, ως προς το προσοντολόγιο των ηθοποιών, ο κ. Πέτσας σημείωσε:

«Εγώ βλέπω δύο πράγματα, κάτι υποκριτικό και κάτι εξωφρενικό. Φυσικά μπορεί να διαμαρτύρεται οποιοσδήποτε κλάδος νομίζει ότι θίγεται από οτιδήποτε αλλά εδώ δεν έχει αλλάξει σε τίποτα το πλαίσιο που ισχύει εδώ και 20 χρόνια, με πάρα πολλές κυβερνήσεις οι οποίες υπήρξαν σε σχέση με το προσοντολόγιο για διορισμό στο δημόσιο και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τους κλάδους της απασχόλησης στο ελληνικό δημόσιο. Είναι μία αποτύπωση της κατάστασης που ίσχυε και με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

«Δεν αλλάζει τίποτα μόνο μία επικαιροποίηση του προσοντολογίου»

«Επομένως κάτι το οποίο ισχύει εδώ και 20 χρόνια, δεν μπορεί να το ανακαλύπτουμε σήμερα και να λέμε ότι η κυβέρνηση κάτι κάνει για να υποβαθμίσει έναν κλάδο. Δεν αλλάζει τίποτα, έγινε μία επικαιροποίηση του προσοντολόγιου για τον διορισμό στο δημόσιο. Είναι υποκριτικό από την αντιπολίτευση και από κάποιες εφημερίδες να ανακαλύπτουν κάτι που ίσχυε και να λένε ότι κάτι κάνει η κυβέρνηση για να υποβαθμίσει τους ανθρώπους αυτούς. Δεύτερον, το εξωφρενικό για μένα είναι ότι ιδίως για τους ανθρώπους που προέρχονται από τις ιδιωτικές σχολές υποκριτικής που είναι και οι περισσότεροι, ζητάνε κάτι το οποίο θα ήταν να αναβαθμιστούν οι σπουδές τους σε επίπεδο πανεπιστημιακό, όταν απαγορεύεται από το άρθρο 16 του Συντάγματος να λειτουργούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα μας και μπλοκάρει επί χρόνια την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, η αριστερά και η κεντροαριστερά στην Ελλάδα. Αυτή είναι η καθαρή κουβέντα. Το Σύνταγμα είναι Σύνταγμα, δεν αποφασίζουμε μόνοι μας για να αλλάξουμε ό,τι ορίζει», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:

«Από εκεί και πέρα, σας παραπέμπω στην χθεσινή ανακοίνωση του κ. Γιατρομανωλάκη μετά τη σύσκεψη που έγινε με εκπροσώπους διαφόρων υπουργείων, ότι ξεκινά μία συζήτηση για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα από εδώ και πέρα. Άλλο πράγμα να λέμε ότι εμείς υποβαθμίζουμε κάτι που ίσχυε όταν είμαστε η μόνη κυβέρνηση που θέλει να λύσει το πρόβλημα οριστικά, με την αναθεώρηση του άρθρου 16 αλλά και μεσοπρόθεσμα με οποιαδήποτε συζήτηση στον κλάδο. Από το 2019 εφαρμόζουμε μία άλλη πολιτική για τα οπτικοακουστικά μέσα. Έχουμε ενισχύσει όλες τις παραγωγές. Έχουμε ενισχύσει την παραγωγή σειρών μυθοπλασίας στην Ελλάδα, είτε αφορούν στις κινηματογραφικές παραγωγές είτε δημιουργία studios. Έχουμε εντάξει τα studios στην επιχορήγηση του αναπτυξιακού νόμου, έχουμε αύξηση του κύκλου εργασιών σε αυτόν τον κλάδο. Έχει αυξηθεί η απασχόληση στον κλάδο πάνω από 100.000. άρα αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει κάτι καλό στον χώρο του πολιτισμού και στα οπτικοακουστικά μέσα».

«Δεν έχει θέση το τσιγάρο στους κλειστούς χώρους»

Στη συνέχεια, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε και στο κάπνισμα στους δημόσιους χώρους αλλά και τον αντικαπνιστικό νόμο με αφορμή πρόστιμο σε νυχτερινό κέντρο που επιβλήθηκε πρόσφατα:

«Μέχρι την πανδημία, μετά το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας που θεσπίσαμε τον αντικαπνιστικό νόμο, υπήρχε μία καθολική ανταπόκριση και από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αλλά και του κόσμου. Η αλήθεια είναι ότι μετά τον κορωνοϊό σε ένα πλαίσιο πιο χαλαρό ατόνησε η εφαρμογή του μέτρου ιδίως στα νυχτερινά μαγαζιά και όχι στα εστιατόρια. Πρέπει να το δούμε ως μία αφορμή για να ξεκινήσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα, να αφήσουμε στην άκρη το τσιγάρο έξω από τους κλειστούς χώρους στο πλαίσιο της δημόσιας υγείας αλλά και προς όφελος του υγιούς ανταγωνισμού».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ