Πολιτικη & Οικονομια

Γιώργος Παπαχρήστος: Τον Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ τον φώναζαν «πατέρα»

H κατάθεση του γνωστού δημοσιογράφου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Παπαχρήστος: Τον Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ τον φώναζαν «πατέρα»
Γιώργος Παπαχρήστος - EUROKINISSI

Ειδικό Δικαστήριο: Τον Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ τον φώναζαν «πατέρα» είπε ο Γιώργος Παπαχρήστος 

Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία στο ειδικό δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην Υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα. νΟ μάρτυρας εξέφρασε ξεκάθαρα την άποψη ότι «η διαδικασία του διαγωνισμού ήταν άλλοθι για να ελέγξει ο ΣΥΡΙΖΑ το τηλεοπτικό τοπίο», αν και τάχθηκε υπέρ της διενέργειας διαγωνισμού προκειμένου να τεθεί ένα πλαίσιο λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς οι συχνότητες αποτελούν δημόσιο αγαθό.

«Από κει και πέρα, όπως στήθηκε ο διαγωνισμός είχε μία κατεύθυνση. Το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από αυτές τις τέσσερις άδειες προσπάθησε να έχει ένα από αυτά τα κανάλια. Προσπάθησε να δοθεί αρχικά στον Καλογρίτσα και έπειτα στον Ιβάν Σαββίδη», επεσήμανε ο κ. Παπαχρήστος και μίλησε για προνομιακές σχέσεις μεταξύ της τότε Κυβέρνησης και του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα.

«Ο Καλογρίτσας τους γνώριζε από μικρά παιδιά στις οργανώσεις της αριστεράς. Βοηθήθηκε ο Καλογρίτσας να εμφανιστεί ως πραγματικός διεκδικητής μίας εκ των τεσσάρων αδειών. Ο Παππάς ήταν ο μαέστρος που κρατούσε την μπαγκέτα», σημείωσε ο κ.Παπαχρήστος.

Πρόεδρος: Υπήρχαν κάποια γεγονότα που σας οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα;
Μάρτυρας: Ο κ. Καλογρίτσας είναι γνωστό πρόσωπο στη δρώσα πολιτική ζωή της χώρας. Το ‘89 είχε βγάλει την εφημερίδα «Πρώτη». Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει άδεια και να στηρίζει ΝΔ. Ήθελε να στηρίξει «τα παιδιά» όπως έλεγε και εκείνοι τον φώναζαν «πατέρα».
Πρόεδρος: Ποιους εννοούσε ο κ. Καλογρίτσα όταν έλεγε «τα παιδιά»;
Μάρτυρας: Είχε προνομιακές σχέσεις με την τότε κυβέρνηση όλους αυτούς τους γνώριζε από μικρά παιδιά μέσα στις αριστερές οργανώσεις.
Πρόεδρος: Ψάχνουμε να δούμε αν αυτός ήταν ο μπροστινός και πίσω αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ…
Μάρτυρας: Εγώ πιστεύω ότι βοηθήθηκε ο κ Καλογρίτσας να εμφανιστεί ως πραγματικός διεκδικητής της μιας εκ των τεσσάρων καναλιών.
Πρόεδρος: Είπατε ότι ο Ν. Παππάς κατήυθυνε όλη την επιχείρηση ήταν ο μαέστρος.
Μάρτυρας: Μάλιστα, ναι. Αυτός ήταν. Αν είχε εντολές από τον Τσίπρα όταν έρθει εδώ ας πει. Εκείνος το ξέρει. Δεν ξεκίνησε να κάνει ένα διαγωνισμός μόνος τότε, ήταν το πιο κοντινό πρόσωπο του κ. Τσίπρα.
Πρόεδρος: Στην κατάθεσή σας στην ανακρίτρια μιλάτε και για την εμπλοκή της CCC.
Μάρτυρας: Είχα εκφράσει και σε δημοσιεύματά μου πολλές φορές απορίες για αυτό. Μου έκανε εντύπωση ότι αναζήτησαν τα 3 εκατ ευρώ που χρειάστηκε ο κ. Καλογρίτσας σε μια εταιρεία που δεν θα μπορούσε να έχει καμία δραστηριότητα στη χώρα, βάσει νόμου. Που τους γνώριζε ο κ. Παππάς αυτούς τους ανθρώπους; Δεν έχουν συνάφεια με τη πολιτική, δεν μπορείς να τους βρεις κάπου. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αθέατοι. Είναι απορίας άξιο που βρέθηκε αυτή η επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Ο κ. Καλογρίτσας ετοίμαζε επιτελείο δημοσιογραφικό, ήταν τόσο βέβαιος ότι θα πάρει την άδεια, αυτό είχε κυκλοφορήσει στη δημοσιογραφική πιάτσα.
Πρόεδρος: Αφού ήθελαν διακαώς να γίνει αυτός ο σταθμός γιατί δεν έγινε κάποια προσπάθεια να πληρώσει το τίμημα ο κ. Καλογρίτσας και να προχωρήσει;
Μάρτυρας: Υπήρχε καταιγισμός πληροφοριών που έλεγαν ότι ο φάκελος Καλογρίτσα ήταν στον αέρα εξαιτίας των περιουσιακών στοιχείων που παρουσίαζε ο κ. Καλογρίτσας. Αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα.
Πρόεδρος: Θεωρείτε δηλαδή ότι τον εγκατέλειψαν.
Μάρτυρας: Ναι, το πιστεύω.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας επισήμανε ότι κατά την κατάθεσή του ο κ. Παπαχρήστος, έκανε αναφορά σε «ποινικές ευθύνες» και τον ερώτησε που αποδίδει τις ευθύνες αυτές, ο μάρτυρας απάντησε ότι τις ποινικές ευθύνες τις αποδίδει στα μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού που ενέκριναν το φάκελο με στοιχεία κατασκευασμένα.

Ασπρογέρακας:Υπήρχε εμπλοκή του κ. Παππά. 
Παπαχρήστος: Η επιτροπή λειτουργούσε υπό τον κ. Παππά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ.Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο

«Το βασικό είναι να μην γελαστεί: δεν μπορεί να υπάρξει κανένα απολύτως ενδεχόμενο "επιστροφής" του, αν δεν κερδίσει προηγουμένως έστω και ψήγματα της εμπιστοσύνης των κεντρώων μετριοπαθών»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.