Πολιτικη & Οικονομια

Ο Νουριέλ Ρουμπινί χαρακτηρίζει την Καϊλή «διεφθαρμένη αρχιμαζορέτα, βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων»

To δηκτικό σχόλιο του «Dr Doom»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρουμπινί για Καϊλή: Η Ευρωπαία βασίλισσα των crypto πληρωνόταν σε μετρητά

Με καυστικότρόπο σχολίασε ο Νουριέλ Ρουμπινί την υπόθεση του Qatargate και τη σύλληψη της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Εύας Καϊλή. Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter ο διακεκριμένος οικονομολόγος και διευθύνων σύμβουλος της Roubini Macro Associates ουσιαστικά έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η Καϊλή ήταν η υπαριθμόν 1 υπέρμαχος των κρυπτονομισμάτων και του Blockchain στην Ε.Ε., αλλά η ίδια φέρεται να δωροκήθηκε σε μετρητά.

«Η διεφθαρμένη αρχιμαζορέτα, ‘βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων’, λάμβανε τις δωροδοκίες της σε μετρητά -δολάρια και ευρώ- και όχι σε άχρηστα Shitcoins. Η απόλυτη υποκρισία!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποίησε το Politico, λέγοντας πως «Το λόμπι των κρυπτονομισμάτων έχασε την τσιρλίντερ του». Το δημοσίευμα αναφέρεται στην πτώση της Καϊλή από τα έδρανα του Κοινοβουλίου, εξέλιξη που για το λόμπι των κρυπτονομισμάτων αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα, όπως λέει χαρακτηριστικά. Η Έυα Καϊλή θεωρούνταν υπερασπίστρια του «κλάδου» και μάλιστα μαζί με άλλους τρεις θα ήταν η «κληρονόμος» του «κρυπτο-στέμματος» στις Βρυξέλλες.