Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Μην σύρετε άλλο στον βούρκο τη Δημοκρατία - Εκλογές στην ώρα τους

«Δεν ξέρω αν οι θεωρίες συνωμοσίας θα σας βοηθήσουν να διασωθείτε»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παρακολουθήσεις - Βουλή: O Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις εκλογές και επανέλαβε πως θα γίνουν στην ώρα τους

Ειδική αναφορά στις εκλογές έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή.

«Είμαστε σε προεκλογικό χρόνο αντικειμενικά. Λίγοι μήνες μας χωρίζουν. Το πολιτικό ημερολόγιο είναι ήδη πιο πυκνό, δεν χρειάζεται να το επιβαρύνουμε και με άλλη τοξικότητα. Θα επιμείνω στο διάλογο για μεγάλα, τα κρίσιμα, όχι τα μικρά, τα υποκριτικά» είπε και τόνισε: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις κερδίσουμε. Δεν ξέρω αν όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας θα σας βοηθήσουν να διασωθείτε την επόμενη ημέρα. Καλό θα ήταν να μη σύρετε άλλο στο βούρκο τη δημοκρατία μας».

Επιπλέον, πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλους να ψηφίσουν το νομοσχέδιο. «Το χθες είναι στα χέρια της δικαιοσύνης στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι το αύριο είναι στα δικά μας χέρια και κανείς δεν έχει άλλοθι να μην ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Καταγγέλλοντας το «σίριαλ αθλιότητας, που περιλαμβάνει μια σειρά προσώπων», o πρωθυπουργός τόνισε πως «το ζητούμενο είναι η εναρμόνιση των αρχών της εθνικής ασφάλειας και των ατομικών δικαιωμάτων».

«Απ’ όλους έχει ο μπαξές, αλλά χωρίς ποτέ να δημοσιεύεται κανένα στοιχείο που θα επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό απ’ όσους έστησαν τη σκευωρία της Novartis».

Έκανε μάλιστα λόγο για ισχυρισμούς «χωρίς καμία απόδειξη ειδικά την ώρα που οι πολίτες έχουν άλλες προτεραιότητες», χαρακτηρίζοντας ως «το τελευταίο σκαλί στην αθλιότητα» την εμπλοκή του ονόματος του στρατηγού Φλώρου. «Το κομματικό συμφέρον σταματά εκεί που ξεκινά το πατριωτικό καθήκον», υπογράμμισε. Κι αφού είπε «ως εδώ», επισήμανε ότι «η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα βγάλει άκρη».

«Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο εθνικός συκοφάντης τώρα σκέφτεται πως θα αποκαλύψει τον πραγματικό του στόχο. Το ομολογεί. Δεν είναι άλλος από την εγκυρότητα των εκλογών. Δικαιώνονται όσοι υποστήριζαν ότι ο κ. Τσίπρας θα θελήσει να βρει τρόπο να δικαιολογήσει την ήττα του σε λίγους μήνες. Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαιότητα της χώρας επιμένω είναι η σταθερότητα, η συνέπεια και η συνέχεια», σημείωσε ο πρωθυπουργός.