Πολιτικη & Οικονομια

«Συγγνώμη» Ράμα σε Μητσοτάκη για τη δήλωση ότι «η Ελλάδα εξαπάτησε την ΕΕ»

«Δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση στην Ελλάδα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Έντι Ράμα
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα απολογήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του ότι η Ελλάδα εξαπάτησε την Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ζήτησε συγγνώμη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τη δήλωση περί «εξαπάτησης της ΕΕ από την Ελλάδα».

«Λυπάμαι για τις δηλώσεις, δεν αφορούν το σήμερα», ανέφερε χαρακτηρίστηκα ο Έντι Ράμα και πρόσθεσε «[…] δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε».

Οι δηλώσεις Ράμα

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα Τίρανα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε, σε συνέντευξή του στον ενημερωτικό ιστότοπο Euractiv, ότι η διαδικασία ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σχολικές εξετάσεις που μπορείς να «εξαπατήσεις» για να μπεις όπως έκανε η Ελλάδα.

Στη συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο κ. Ράμα είπε ότι «δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η διαδικασία ένταξης είναι μια διαδικασία εξατομικευμένη με βάση την αξία [της κάθε χώρας]. Εμείς οφείλουμε να εκπληρώσουμε συγκεκριμένα κριτήρια, και δεν είναι μια εξέταση όπου μπορείς να “κλέψεις” – ακόμη κι αν οι καθηγητές είναι λίαν διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν. Είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις αυτές τις εξετάσεις».

Συμπλήρωσε πως είναι σημαντικό για τη χώρα του να διαθέτει θεσμούς που λειτουργούν και «να μην εξαπατήσει όπως κάποιες γειτονικές χώρες έκαναν στο παρελθόν». Όταν ρωτήθηκε να κατονομάσει ποιες χώρες εννοεί, απάντησε ευθέως «την Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ, αλλά και θέματα που απασχολούν την ελληνική μειονότητα. «Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να υπάρξει πρόοδος και επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης των μεταξύ μας θαλάσσιων ζωνών» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, μεταξύ άλλων, τη λύπη του γιατί όπως είπε «οι καιρικές συνθήκες δε μου επιτρέπουν να επισκεφθώ την ελληνική μειονότητα, κάτι που ίσως κάνουμε μαζί» είπε στον Έντι Ράμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ