Πολιτικη & Οικονομια

Υποκλοπές: Τι απαντούν Βάσω Κιντή και Γιώργος Φλωρίδης στο άρθρο του Νίκου Μαραντζίδη

Οι αναρτήσεις τους στο Facebook

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υποκλοπές - Παρακολουθήσεις: Βάσω Κιντή και Γιώργος Φλωρίδης παίρνουν θέση για τον άρθρο του Νίκου Μαραντζίδη στην «Καθημερινή»

Το δικό τους σχόλιο για το άρθρο του Νίκου Μαραντζίδη στην «Καθημερινή» για τις υποκλοπές, έκαναν η καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Αναλυτικής Φιλοσοφίας του 20ού αιώνα στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας, Βάσω Κιντή, αλλά και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης, στο κείμενό του με τίτλο, «Είναι ακόμη φιλελεύθεροι, κυρία Σίφορντ;», αναφέρει ότι περίμενε «οι φιλελεύθεροι διανοούμενοι θα έβγαιναν από τη φοβική σκιά του 2015 και θα έλεγαν τα πράγματα με το όνομά τους, πως δηλαδή η υπόθεση των υποκλοπών συνιστά μια κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και των όρων της ίδιας της δημοκρατίας».

Αρχικά η κα Βάσω Κιντή έγραψε: «Μεγάλο καημό εκφράζει σήμερα ο Ν. Μαραντζίδης στην Καθημερινή για τη φιλελεύθερη δημοκρατία που, ενώ κινδυνεύει, όπως λέει, από τις υποκλοπές, δεν έχει την υποστήριξη που χρειάζεται από τους φιλελεύθερους διανοουμένους οι οποίοι υποστηρίζουν ακόμη τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Εγώ προσωπικά δεν δηλώνω φιλελεύθερη αλλά θα έλεγα ότι μπορεί να βρει παρηγοριά στην υποστήριξη της φιλελεύθερης δημοκρατίας από τον Πολάκη που ήθελε να χώσει δημοσιογράφο 3 μέτρα κάτω από τη γη, από τον Ν. Παππά που έστηνε τους διαγωνισμούς για τα κανάλια και δικάζεται, από αυτούς που παρακολουθούσαν τον Πιτσιόρλα, από εκείνους που εκβίαζαν δικαστές με πρωτοσέλιδα, και από τους φίλους γενικά του Παπαγγελόπουλου που δικάζεται κι αυτός. Αφού συνοδοιπορεί μαζί τους, θα τους εμπιστεύεται για το πόσο νοιάζονται για τη φιλελεύθερη δημοκρατία.

»Όσο για το ίδιο το ζήτημα: Η άρνηση της κυβέρνησης και οι αντιδράσεις της ακόμη κι αν θεωρηθούν προσχηματικές, αποτυχημένες ή/και υποκριτικές, δείχνουν ότι δέχεται να κρίνεται με βάση τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Προσπαθεί δηλαδή, επιτυχώς ή όχι, δεν έχει σημασία, να αποσείσει τις κατηγορίες, να δείξει ότι δεν παραβίασε αρχές, δεν έκανε κάτι παράνομο, κλπ. Αυτό είναι διαφορετικό από τους πανηγυρισμούς για τον έλεγχο των ΜΜΕ, τις υποσχέσεις για έλεγχο των αρμών της εξουσίας και το στήσιμο με τις 10 κάλπες στη Βουλή ως πεμπτουσία της δημοκρατίας».

Πριν λίγη ώρα, θέση για το άρθρο του Νίκου Μαραντζίδη πήρε και ο Γιώργος Φλωρίδης. 

«Αυτές τις μέρες διεξάγονται δύο ξεχωριστές δίκες στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο της χώρας, με κατηγορούμενους πρωτοκλασσάτους και εμπίστους Υπουργούς του Α. Τσίπρα. Η μία για τη σκεωρία Novartis ( Δ. Παπαγγελόπουλος) και η άλλη για την απόπειρα ολοκληρωτικού ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών (Ν. Παππάς).

»Σε άλλο Δικαστήριο, διεξάγεται η δίκη για το ολοκαύτωμα 103 ανθρώπων στο Μάτι, εξαιτίας της πρωτοφανούς ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.
Και ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Ν. Μαραντζίδης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, καλεί τους φιλελεύθερους διανοούμενους να «βγουν από τη φοβική σκιά του 2015» και να καταγγείλουν τον Μητσοτάκη για «κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και των όρων της ίδιας της δημοκρατίας».
Μάλιστα!

»Να βγουν οι φιλελεύθεροι διανοούμενοι «από τη φοβική σκιά του 2015» για να τους λούσει το φως της «δεύτερης φορά αριστεράς», που έρχεται με φόρα να καταλάβει όλους τους αρμούς της εξουσίας (Δικαιοσύνη, Ανεξάρτητες Αρχές, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) και με μπροστάρη τον Πολάκη, να ολοκληρώσει ό,τι δεν κατάφερε την πρώτη φορά: την πλήρη διάλυση θεσμών, οικονομίας, κοινωνίας και χώρας!», έγραψε.