Πολιτικη & Οικονομια

Παρακολουθήσεις: Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Εντός εβδομάδας το σ/ν για την ΕΥΠ

Kαταθέτει ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βουλή: Συνεδρίαζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με κατάθεση Δημητριάδη

Στη Βουλή μεταφέρεται η συζήτηση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να συνεδριάζει, σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ. Τα τέσσερα πρόσωπα, τα οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν είναι ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και οι κύριοι Λαβράνος, Mπίτζιος και Ντίλιαν. Στο τέλος της εβδομάδας κατατίθεται και το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία της ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά.

Τόσο η υπόθεση των παρακολουθήσεων όσο και η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη ότι «μυρίζουν εκλογές», ανεβάζουν στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για κρυπτόμενο πρωθυπουργό.

«Ό,τι και να κάνει ο ηθικός αυτουργός της ασέλγειας απέναντι στη δημοκρατία, ο βασικός υπεύθυνος της λεηλασίας της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των εργαζόμενων, από το πρωτοφανές κύμα της αισχροκέρδειας, πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη κρίση του ελληνικού λαού. Και τότε θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που στο μυαλό του σήμερα μοιάζει με διαφυγή, στη πραγματικότητα είναι «σάλτο μορτάλε»», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πολιτική αντιπαράθεση σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία γίνεται επί στοιχείων και γεγονότων, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, υιοθετώντας πλήρως, αναπόδεικτους ισχυρισμούς επιλογή που συνιστά τον τραμπισμό αλά γκρέκα», τονίζει ο Γιάννης Οικονόμου.

Την ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento με μια ακόμη – όπως υποστηρίζει – λίστα παρακολουθήσεων από το Predator.

Σε αυτή περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα ονόματα του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ και νυν γ.γ. υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Καραμαλάκη, της εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, της Νίκης Κεραμέως, του Γιάννη Οικονόμου και του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του, γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το ποιος αγωνία να διασωθεί πολιτικά, αλλά και ποινικά, την επόμενη ημέρα είναι εμφανές και δια γυμνού οφθαλμού», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Πρέπει η Διοίκηση και η Δικαιοσύνη να κάνουν ό,τι μπορούν για να καταλάβουμε και να μάθουμε ποιος ήταν πίσω από όλα αυτά και φυσικά δεν θα παραδώσουμε τη χώρα ούτε στο χάος ούτε στη λάσπη», σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Επιτροπή Θεσμών: Την αντικατάστασή του ζήτησε ο Κώστας Τζαβάρας

Την αντικατάσταση του είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που συνεδριάζει σήμερα για το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

Πληροφορίες από το κοινοβουλευτικό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφήνουν να διαρρεύσει ότι ο Κώστας Τζαβάρας έχει αντικατασταθεί μετά από αίτημά του. Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι η αντικατάσταση του βουλευτή Ηλείας έγινε κατόπιν αιτήσεως του, υποστηρίζοντας ότι ο κ.Τζαβάρας σχεδόν κάθε φορά που συνεδρίαζε η Θεσμών και Διαφάνειας το τελευταίο έτος ζητούσε να αντικαντασταθεί.