Πολιτικη & Οικονομια

Πιερρακάκης για δημοσίευμα ΕΦΣΥΝ: Kακογραμμένη επιστημονική φαντασία

Η εφημερίδα αναφέρεται στη χρήση του «Predator» στην Πυρκαγιά στο Μάτι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ - ΜΑΤΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΑΗ)
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ - ΜΑΤΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΑΗ)

Πιερρακάκης προς ΕΦΣΥΝ: Κατασκοπευτική λογοτεχνία - Το δημοσίευμα προσβάλλει την οικογένειά μου

Δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών το οποίο επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» που ανέφερε ότι «ο Γιάννης Λαβράνος με τις τεχνικές δυνατότητες των συστημάτων που ήλεγχε ‘εντόπισε' με κινηματογραφικό όσο και παράδοξο τρόπο στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 συγγενείς στελέχους του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Ακολούθως φέρεται να τους οδήγησε μέσω αλλοδαπής συνοδοιπόρου τους στη σωτηρία». Η Εφημερίδα των Συντακτών γράφει ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το συγκεκριμένο στέλεχος δεν είναι άλλο από σημερινό υπουργό της κυβέρνησης ο οποίος στην εν λόγω τραγωδία παραλίγο να χάσει την οικογένειά του (σύζυγο, τρία παιδία και την πεθερά του).

Με φόντο τα παραπάνω ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, απάνησε στο δημοσίευμα που φέρει την οικογενεία του να σώθηκε από την πυρκαγιά στο Μάτι μέσω στίγματος που κατέγραφε το λογισμικό Pegasus πριν την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ.

Κάνοντας λόγο για «κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία», ο κ. Πιερρακάκης αναφέρει ότι στα τραγικά γεγονότα στο Μάτι παραλίγο να χάσει την οικογένειά του, δηλαδή τη σύζυγό του, τη μητέρα της και τα τρία του παιδιά, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.

«Η Εφημερίδα των Συντακτών επιλέγει να αναφερθεί σε μια ιδιωτική και βαθιά τραυματική στιγμή για την οποία η οικογένεια μου και εγώ δεν έχουμε δημοσίως κάνει λόγο μέχρι σήμερα και αντί για οτιδήποτε άλλο, να τη …συνδέσει με την υπόθεση του παράνομου λογισμικού!» επισημαίνει ο κ. Πιερρακάκης, προσθέτοντας με νόημα: «Τα πράγματα αυτά είναι προφανές πως δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα παρά μόνο με κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία. Και αποκτούν πλέον χαρακτήρα προσωπικής εμμονής».

«Το δημοσίευμα προσβάλλει ηθικά τη σύζυγο μου και τη μητέρα της, καθώς και τα στελέχη του λιμενικού και τους απλούς πολίτες που κατάφεραν να σώσουν τρία μικρά παιδιά μέσα από τις φλόγες. Κυρίως, όμως, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων αυτής της καταστροφής και τις οικογένειες τους», καταλήγει ο κ. Πιερρακάκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών:

Τον Ιούλιο του 2018 στα τραγικά γεγονότα στο Μάτι παραλίγο να χάσω την οικογένεια μου ενώ βρισκόμουν σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.

Η διάσωση τους, όπως και εκατοντάδων άλλων ανθρώπων, έγινε από το λιμενικό και τα στελέχη του, καθώς και από κατοίκους της περιοχής, που υπερέβησαν εαυτούς εκείνη την ημέρα και στους οποίους θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες. Ήταν η δυσκολότερη στιγμή της ζωής μας.

Η Εφημερίδα των Συντακτών επιλέγει να αναφερθεί σε μια ιδιωτική και βαθιά τραυματική στιγμή για την οποία η οικογένεια μου και εγώ δεν έχουμε δημοσίως κάνει λόγο μέχρι σήμερα και αντί για οτιδήποτε άλλο, να τη …συνδέσει με την υπόθεση του παράνομου λογισμικού! Τα πράγματα αυτά είναι προφανές πως δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα παρά μόνο με κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία. Και αποκτούν πλέον χαρακτήρα προσωπικής εμμονής.

Το δημοσίευμα προσβάλλει ηθικά τη σύζυγο μου και τη μητέρα της, καθώς και τα στελέχη του λιμενικού και τους απλούς πολίτες που κατάφεραν να σώσουν τρία μικρά παιδιά μέσα από τις φλόγες.

Κυρίως, όμως, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων αυτής της καταστροφής και τις οικογένειες τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ