Πολιτικη & Οικονομια

Γραμμή 4 Μετρό: Στην Κατεχάκη ο πρώτος μετροπόντικας για τη διάνοιξη της σήραγγας (φωτό)

Πότε ξεκινούν τα έργα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώτος μετροπόντικας για τη Γραμμή 4 του Μετρό στην Κατεχάκη
Ο πρώτος μετροπόντικας για τη Γραμμή 4 του Μετρό στην Κατεχάκη © Facebook/Kostas Karamanlis

Γραμμή 4 Μετρό - Στην Κατεχάκη ο πρώτος μετροπόντικας - Η ανάρτηση από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή

Οι εργασίες για τη Γραμμή 4 του Μετρό έχουν ξεκινήσει. Το Κολωνάκι έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, την ώρα που στην Κατεχάκη έφθασε ο πρώτος μετροπόντικας που θα χρησιμοποιηθεί για τη σήραγγα.

Τις πρώτες φωτογραφίες από τον μετροπόντικα στην Κατεχάκη για τη Γραμμή 4 του Μετρό έδωσε στη δημοσιότητα ο Κώστας Καραμανλής, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως γνωστοποιεί, ξεκινά η συναρμολόγησή του με τις πρώτες εργασίες να είναι προγραμματισμένες στις αρχές του 2023. Ο δεύτερος μετροπόντικας θα εγκατασταθεί στο Άλσος Βεΐκου. Οι δύο μετροπόντικες θα συναντηθούν στον σταθμό «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3.

«28 χρόνια μετά την άφιξη του πρώτου μετροπόντικα στην Αθήνα, ήρθε η στιγμή για το εργοτάξιο της Κατεχάκη να υποδεχθεί και πάλι το ένα από τα δύο μηχανήματα TBM, που θα χρησιμοποιηθούν για τη διάνοιξη της Γραμμής 4 "Άλσος Βεΐκου - Γουδή"» ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής για τη Γραμμή 4 του Μετρό.

Και πρόσθεσε: «Ξεκινάει λοιπόν με γρήγορους ρυθμούς, η συναρμολόγηση του νέου, υπερσύγχρονου μετροπόντικα που παραλάβαμε, ώστε στις αρχές του νέου έτους να αρχίσει το υπόγειο ταξίδι του στην Αθήνα».

«Ο δεύτερος μετροπόντικας θα εγκατασταθεί αντίστοιχα στο φρέαρ του Άλσους Βεΐκου και τα δύο μηχανήματα θα "συναντηθούν" στον Ευαγγελισμό, έχοντας διανοίξει τη νέα σήραγγα, συνολικού μήκους 12,8 χιλιομέτρων» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά» ανέφερε επίσης.

28 χρόνια μετά την άφιξη του πρώτου μετροπόντικα στην Αθήνα, ήρθε η στιγμή για το εργοτάξιο της Κατεχάκη να υποδεχθεί...

Posted by Kostas Karamanlis on Tuesday, November 15, 2022

Μετροπόντικας στην Κατεχάκη για τη Γραμμή 4 του Μετρό - Χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τον πρώτο μετροπόντικα στην Κατεχάκη, που θα χρησιμοποιηθεί στη Γραμμή 4 του Μετρό:

  • Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η γερμανική Herrenknect AG
  • Είναι τύπου S1323-A
  • Έχει μεγάλη ακρίβεια στη διάνοιξη της σήραγγας, με αποτέλεσμα να αποτρέπονται φθορές σε υπερκείμενες κατασκευές.

Γραμμή 4 του Μετρό - Οι 15 σταθμοί - Πότε θα λειτουργήσει

Υπενθυμίζεται ότι η Γραμμή 4 του Μετρό «Άλσος Βεΐκου - Γουδή» θα έχει 15 σταθμούς με το μήκος της σήραγγας να ξεπερνά τα 12 χλμ. Πρόκειται για ένα έργο περιβαλλοντικής και κυκλοφοριακής πνοής.

Η Γραμμή 4 αναμένεται να... εκμηδενίσει τις αποστάσεις σε περιοχές που το έχουν μεγάλη ανάγκη, μειώνοντας σημαντικά το μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, που υλοποιείται βήμα βήμα, η Γραμμή 4 θα τεθεί σε κυκλοφορία το 2029. Με τη νέα γραμμή του Μετρό η απόσταση Γουδή - Κυψέλη θα γίνεται σε 13 λεπτά και η απόσταση Άλσος Βεΐκου - Εξάρχεια σε 7 λεπτά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ