- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΤΑΙΠΕΔ: Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Oι αποφάσεις για ΛΑΡΚΟ και Καμμένα Βούρλα
ΤΑΙΠΕΔ: Οι αποφάσεις για Λιμάνι Αλεξανδρούπολης, Λάρκο & Καμένα Βούρλα
Την ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και την ανάληψη άμεσα, σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, των πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ανάπτυξή του, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.
Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης «μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας» και επιβεβαίωσε ότι δεν πωλείται, καθώς στην παρούσα συγκυρία δεν υπάρχει λόγος να περιέλθει στα χέρια ενός ξένου επενδυτή.
Παράλληλα, το Ταμείο αποφάσισε τα εξής:
-ΛΑΡΚΟ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.
Την ανάδειξη ως προτιμητέου επενδυτή της κοινοπραξίας που αποτελείται από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- AD Holdings AG, για την εκμίσθωση του δημοσίου μεταλλείου Λάρυμνας και του δημοσίου μεταλλείου Λουτσίου που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της ΛΑΡΚΟ Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Α.Ε. και την εκκίνηση της διαδικασίας εκατέρωθεν πλειοδοσίας εφόσον ενεργοποιηθεί.
-Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων
Την αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς που υπέβαλε στις 31 Οκτωβρίου το επενδυτικό σχήμα που αποτελείται από την ένωση εταιρειών ΓΑΛΗΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και STARITEM INVESTMENTS PLC, για την αξιοποίηση με μακροχρόνια εκμίσθωση διάρκειας 40 ετών του ακινήτου «Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων». Αποσφραγίστηκε, επίσης, η αποτίμηση του ανεξάρτητου αποτιμητή για την μισθωτική αξία του ακινήτου. Τα παραπάνω εξετάζονται από το ΤΑΙΠΕΔ και αναμένονται αποφάσεις σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.
Το ακίνητο, συνολικής έκτασης 474.524 τ.μ., περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης», τα οποία είναι εν λειτουργία, τα χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα μνημεία, ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον» και το επίσης χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός», που είναι εγκαταλελειμμένα. Εντός της έκτασης βρίσκεται η ιαματική πηγή «Γεωργαλά» που έχει αναγνωριστεί από τον Απρίλιο του 2020.
Το οικονομικό αντάλλαγμα περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα ύψους τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ και ετήσιο μίσθωμα, ενώ ο πλειοδότης, μέσω της σύμβασης μίσθωσης, θα κληθεί να υλοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ακινήτου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.